22 speidere med tre ledere deltok på speidernes årlige snøhuletur

Erik R. Mørenskog viser frem hula hvor fem speidere overnattet. Taket er fjernet for å lage aketunell

Under perfekte forhold ble dette en flott naturopplevelse for speidere i alderen ni til ca. 55 år.


12.03.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Vinterlarm, Lag og foreninger, Friluftsliv

Speiderleiren var, som i fjor i samme område som Resdalen Vinterpark. Mange fra Vinterparken tok turen innom speiderleiren for å teste både hulene og se hva som ellers skjer på en sånn plass. Da meldal.no kom, var noen av speiderne allerede dratt hjem, og da ble det de voksne sin tur til å leke seg i det flotte "anlegget" som var laget for kun noen timers bruk. Hele fem huler ble gravd ut lørdag og i dem var det totalt 13 speidere som overnattet.

Drar du til Litlslåttberget (parkering Kåsan) i Resdalen, er det sikkert fullt mulig å både se og bruke hulene som ble laget lørdag. Fine akebakker står også klar for de lekne om ikke det kommer for mye snø fremover. Og ca 100 meter videre innover finner du hoppbakkene som ble laget i Resdalen Vinterpark. (Reportasje med bilder fra Vinterparken kommer)

Leder for Meldal KFUM/KFUK, Arnstein Reitan forteller: 

"I går kveld satt speiderne rundt bålet til langt på kveld - de sang og fortalte historier og krimgåter mens godterier ble fortært.

En gnistrende fin stjernehimmel gjorde at temperaturen gikk godt under 10 minusgrader og de 4 som lå under åpen himmel og de 3 som lå i teltet ble kald på nesetippen.  

Men blir snøhulen bygd riktig med toppen av inngangs-hullet lavere en gulvet i hulen blir det aldri minusgrader der. Men om de ikke frøs noe særlig i hulene, dryppet det litt fra taket enkelte steder uten at de merket det før de våknet søndag morgen.

Det er viktig å lage rund fin kuppel under taket i snøhulen slik at det ikke begynner å dryppe noen steder. Enkelte steder var det noe sukker-snø men for det meste var det grei fokksnø å grave i som det ikke var vanskelig å fjerne.

En speider fra Polen har forøvrig kontaktet speiderne i Meldal da hun skriver en prosjektoppgave som går på å finne ut litt om norske speiderungdommer."

 

fullsizeoutput 3a33Erik R. Mørenskog med Trollhetta og lekende barn i bakgrunn - en strålende vinterdag i Resdalen 

 

Erik R. Mørenskog (22 år) er fra Hovden i Setesdal og har vært speider siden 5. klasse. Han studerer i Trondheim og kaller seg studentspeider.  I helga deltok han på Meldalsspeidernes snøhuletur sammen med andre speidere fra forskjellige speidergrupper i Trondheim som hadde slått seg sammen og representerte Strinda.

Erik forteller at han har overnattet i snøhuler fire ganger før, og syns det er supert at Meldal, som det eneste i hele regionen har dette flotte tilbudet. Han var med på å lage en hule som fem personer overnattet i. Denne ble søndag gjort om til to tuneller med akebakke gjennom.

 

29101727 10212264259422426 7049834455812276224 n

 Jesse Van Den Broek og Yvonne Ludvigsen. Foto: Arnstein Reitan

29066369 10212268724094040 3300372729898729472 n

 Her er Odin Andreas Sandø med sekk på ryggen klar for hjemreise. 


IMG 9856

Speiderleder Mette Sandø har hatt en fin helg sammen med glade friluftsfolk. Hun overnattet i teltet sammen med de yngste speiderne, og har her pakket sammen for å dra hjem med mange gode minner.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug og Arnstein Reitan

 

 

 

Annonser


Medlemmer