Berget plassen i 4. divisjon

Meldal vant greit over Gimse og fikk dermed fornyet kontrakt i fjerdedivisjon til neste sesong.

24.10.2016 - Jan Are Melgård
Kategori: Fotball

Meldal kontrollerte banespillet i store deler av kampen, da Gimse gjestet Heggøya i siste serierunde av årets fjerdedivisjonssesong. Men det skulle ta godt og vel 20 minutter før ballen satt i nota.

Etter å ha slitt med "den siste pasningen", gjorde det uten tvil godt for Meldal å endelig få hull på byllen, da Vidar Røtterengs markkryper fra 20 meter sneik seg inn helt nede ved stolperota.

Det resultatet skulle stå seg til pause, selv om Meldal hadde flere sjanser til å øke ledelsen. I andre omgang skulle det derimot løsne.

Seks-sju minutter ut i andre omgang fikk Meldal straffe. Kaptein Knut Asgeir Berg omsatte den sikkert til 2-0.

Så kom kveldens flotteste angrep, som ble avsluttet av Einar Rikstad, som hadde hatt flere brukbare sjanser også tidligere i kampen. 3-0!

Bare få minutter senere headet Svein Joar Røvik inn et frisparkinnlegg til 4-0. Nå var Meldal virkelig i rute for å klare å vinne med fem måls margin, noe som hadde sikra dem fjerdeplassen dersom Hitra kun klarte uavgjort borte mot Røros.

Samtidig lå Meldal nå an til å bli beste femteplass i fjerdedivisjon med 39 poeng med seier, noe som ville sikre lagets plass i divisjonen uansett.

Så fikk Gimse en utligning på straffespark og den oppgaven virka dermed et litt vanskeligere.

To minutter før slutt la Vegard Selvnes på til 5-1 og det ble sluttresultatet.
På Røros hadde hjemmelaget slått Hitra 2-1, noe som sendte Meldal opp på fjerdeplass. Røros endte opp med like mange poeng som Meldal, men dårligere målforskjell dømte dem til femteplass.

Røros får likevel bli med videre i fjerdedivisjon neste sesong som beste femteplass. Hitra må derimot bite i det sure eplet og ta turen ned i femtedivisjon.

Kvik, Orkla 2 og Nardo 2 er de øvrige lagene fra Meldals avdeling som blir med og former nye fjerdedivisjon fra neste sesong.