Bergmannskroa, et viktig tilbud både for lokalbefolkningen i Meldal, hyttefolk, turister, folk i forbifarten og mange flere

 

Vi tok en tur innom for å hilse den nye avdelingslederen Siri Stendahl, høre litt om hennes bakgrunn og kanskje få noen hint om planene fremover


05.12.2019 - Rita Smedplass
Kategori: Bli kjent med..., Næringsnytt, Næringsliv

"Formiddagsgjengen" var på plass og var det første som møtte vår utsendte medarbeider. Mange av dem er der nesten daglig, mens noen slenger innom sånn "dann og vann". Her diskuteres det og utveksles meninger om mangt og mye, men det viktigste er det sosiale og da er det veldig bra at det finnes en plass som Kroa å møtes på. 

IMG 7858

Fra venstre: Per Mørkved, Bård Bergsrønning, Bjørn Angvik. Foran fra høyre: Hans Magne Steigedal og Odd Sagegg. I bakgrunnen Alf Bertil Drugli og Arne Olav Berg

Så ble det en prat med Siri og hennes "høyre hånd", Kari Opheim som har jobbet på kroa siden 2014 som kokk og servitør, men nå har gått over i rollen som bookingansvarlig.

IMG 7860

Siri har lang fartstid i bransjen, hele 25 år og har gått gradene fra "gølvet" så og si. Fra Pinocchio ved Prinsen, via noen år i Statene (10 år) og "Solsiden" i Trondheim endte hun i mai opp som avdelingsleder på Bergmannskroa. I tillegg til sin erfaring innen restaurantfaget har Siri utdannelse i økonomi og markedsføring. At hun havnet akkurat her var litt tilfeldig. Det var faktisk en gammel nabo fra Nardo hvor hun vokste opp som tipset henne om at det var en ledig stilling hos Sans. Og vips, så havnet hun på her på Løkken. Nå er Stendahl bosatt i Buvika men syns ikke det er noen sak å pendle en 40 minutters tid hver vei.

Siri er ivrig på å skape noe nytt og har mange planer for hva som skal skje fremover. Nå er det julebordsessong og travle dager men man kan ikke ligge på "latsiden" i forhold til tiden som kommer etter julehøytiden heller, så det må tenkes langsiktig.

Som mange sikkert har fått med seg henger det stadig vekk flotte bilder på veggene i "storsalen" på Kroa. For litt siden var det Elling Reitan,s bilder som prydet lokalet og nå har Rigmor Winther utstilling der. Dette er noe Siri brenner for og vil satse på å lokke flere kunstnere til å komme til Løkken for å stille ut sine verker fremover.

Vi kan også avsløre at det planlegges en "syvretters", som hovedsaklig vil bli å få på Gjesteboligen. Denne vil bestå av lokale matprodukter og vil sannsynligvis komme til å inneholde rype, sild, ost, lakseconfit, skogsoppsuppe, mangosorbet og is/sjokoladetoffee. Det antydes at navnet vil bli "Smaken av Sans"

Brit Eirin Berg har fremdeles ansvaret for den daglige driften, men har størst fokus på Gjesteboligen for tiden. I en artikkel vi har hatt tidligere ble alle som jobber  i Sans betegnet som "poteter", så de stiller opp der det trengs enten det gjelder på Kroa eller Gjesteboligen.

Et par andre nye ansatte har det også blitt på kroa i det siste. Carmen Langseth er "altmulig dame" og kan brukes til det meste i følge Siri (enda en potet). Hun berømmer Carmen for hennes dyktighet, humør og stå på vilje. Det er også ansatt en ny kokk, Øystein Snuruås som dessverre ikke var til stede da i besøkte kroa denne dagen så han får vi ta en prat med neste gang vi stikker innom.

IMG 7862 

Vi ønsker Bergmannskroa lykke til men fremtidige planer.

Sans Bergmannskroa er medlem hos meldal.no

 

Red:RS

 

Annonser


Medlemmer