Cappuccinokake

 

Nye oppskrifter er alltid spennende å teste ut, denne oppskrifta på sjokoladekake i langpanne fant jeg i et gammelt ukeblad.


16.03.2014 -
Kategori: Furkunnjmat

Resultatet ble vellykka og kaka var enkel å lage, så da er den kvalifisert til å bli med i furkunnjmatspalta.

Cappuccinokake


225 g sukker

4 egg

225 g smør

2 ss kokende vann

3 ts pulverkaffe

1 dl melk

225 g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ss kakaopulver

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Smelt smøret og løs opp pulverkaffe i kokende vann. Ha smør og kaffe i melken for å avkjøle blandingen. Rør melkeblandingen i eggedosisen.

Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Hell røren over i en liten langpanne (ca 25x35 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca 30 minutter.

sjokoladekakedeig040

Krem

150 g kokesjokolade

2 ss sterk kaffe

3 eggeplommer

3 dl kremfløte

et par dråper romessens

Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme, avkjøl litt og rør inn eggeplommene. Visp kremfløten til krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen av kaken og sett den til avkjøling slik at kremen stivner.

Du finner flere oppskrifter på www.furkunnjmat.no

Sjokoladekake009

 

God søndag!

tekst/foto

Britt G. Moen

 

Annonser


Medlemmer