Eline og Martin fikk napp i hver sin vandrepokal

De tre vinnerne av herre/gutteklassen i tirsdagens skikaukrenn i Kløvstein. Johan Grefstad, Martin Anshus, Kolbjørn Haugen

I minus 10 grader og strålende forhold arrangerte Meldal IL "Skikaukrenn" og Telenorkarusell med rundt 65 ivrige barn og voksne som storkoste seg i Kløvstein, tirsdag kveld.


07.03.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Barn og ungdom, Sport, Vinterlarm

Over høytaleranlegget hørte vi en svært engasjert speaker som heiet frem utøverne, og jublet da de ankom mål. Dette satte ekstra fart i de yngste skiløperne som ikke så ut til å trenge mye assistanse fra ledsagerne sine.

Temperaturen så heller ikke ut til å være til hinder for at de fleste av de litt eldre skiløperne tok turen til støymålern for å rope av all kraft. Dermed hadde de deltatt på "skikaukrenn", og var med i konkurransen om de flotte lokalproduserte vandrepokalene.

Mange var det som benyttet anledningen til å hoppe i de små hoppbakkene. Med langrennsski går det også helt fint. 

 

IMG 8983

Her er Johanne Dragset som vant en velfortjent sølvmedalje etter kveldens høyeste brøl med en desibel på 117,4. Med et litt svakere  resultat i løypa enn Eline, glapp pokalen hårfint.

 

 IMG 8969

Her har Eline Rikstad nettopp brølt med desibel 109,6. Et svært godt skiløp gjorde at hun fikk utdelt den gjeve vandrepokalen, da resultatene blir regnet sammen hvor kaukinga teller mest.

 

IMG 8950Martin Anshus brøler alt han er god for. Med en desibel på 115,0 var han nok blant de fem beste brølerne, og med et godt skiløp havnet han på toppen av seierspallen og fikk vandrepokal. 

 

IMG 8924Inne på Nystuggu var det to damer som jobbet på spreng med å servere vafler, pølser, saft og kaffe. Det var dugnadsarbeiderne fra MIL, Ane Marie Dahlen og Monica Berg. 

 

Vandrepokalene

 IMG 8988

Her står Martin Anshus med vandrepokalen som er hans til neste skigaukrenn. Tiden vil vise om han får den til odel og eie… 

I forbindelse med styringsgruppas planlegging av det aller første Vinterlarm i Meldal, fikk Eivind Anshus idéen om å skaffe en vandrepokal som skulle deles ut til vinner av det man den gang kalte "Kaillkauking".

Erling Hove fikk i oppdrag å lage en pokal i tre. Han fikk kunstnerisk frihet, med forbehold om at man kunne påføre et mønster som Ellen Haugen Bergsrønning hadde gitt tillatelse til å bruke. Mønsteret er det samme som hun har designet til "Meldalsgenseren". Det er motiver med symboler som har med vår kommune å gjøre. Eva Melgård har malt motivene.  

Det ble laget to identiske vandrepokaler. En for damer og en for herrer. På herrenes vandrepokal står navnene Torkjell Orre Rye, og Arnstein Reitan.

Arnstein Reitan sitt brøl på 123,2 desibel i året 2015, er det høyeste brølet hittil og kan nok bli vanskelig å overgå. 

På damenes pokal står det Ida Rikstad. Karen Melien Ree vant vandrepokalen ett år, men har ikke fått navnet påført ennå. Det blir nok i forbindelse med at de påfører navnet på årets vinner, Eline Rikstad. Nå er det altså Martin og Eline som kan pynte hjemme minst ett år med de flotte troféene.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer