Gikk av etter 45 år på Svinsås Auto

 

Stein Kjerstad har vært så og si hele sitt yrkesliv ved samme bedrift og det er det ikke mange som kan skilte med lenger.


31.12.2017 - Rita Smedplass
Kategori: Næringsliv, Næringsnytt

Etter militærtjenesten hvor han tok sertifikat for buss, jobba han hos Petter Hegle et års tid før et langt arbeidsliv med bil starta. Dette var i 1972 under ledelse av John Svinsås som etablerte bedriften Svinsås Auto og de hadde lokaler der Løkken Treningssenter holder hus i dag. Stein starta som klargjører, men med maskin og mekanikk og bil-linja på "Yrken" som bakgrunn begynte han etterhvert som bilmekaniker. På den tiden hadde de flytta til lokalene hvor de holder til den dag i dag og sønnen til John, Per tok over som leder. Etter at han gikk av med pensjon ble det Lene, hans datter som fylte denne rollen en periode før Tormod Føll tok over i 2006 og var leder til 2012 da Bilcentrum AS  kjøpte opp bedriften. 

Da vi var å snakket med Stein var han kjapp til å si fra om at en tidligere kollega som gikk av med pensjon i fjor hadde hatt lengre "fartstid" enn han selv. Magne Stokkli jobbet hos Svinsås i over 50 år og de siste årene som daglig leder til han gikk av i 2016.

Når det gjelder Stein fikk han etterhvert ansvaret for delelageret og fortsatte som sjef der til sin siste dag på jobb. Han har trivdes godt hele tiden og synes det har vært et enestående arbeidsmiljø han har fått være en del av.

1 IMG 1978

Mange bilmerker har han fått stifte bekjentskap med i årenes løp og de ramser han opp uten å måtte tenke seg om. -I starten var det Fiat, på 70 tallet ble det Subaru før de valgte Mitsubishi som de forhandler enda, de var også innom BMW, Chrysler, Jeep, Seat, og Skoda. I tillegg solgte de en periode snøscootere av merke Lynx. Nå er det Mitsubishi og Suzuki de satser på og det ser ut til å gå veldig bra. Stein forteller at det en periode etter at de ble kjøpt opp gikk litt for mye nedover og at det var på nippet at de ble flyttet til Orkanger, men trenden snudde heldigvis til det positive og den avtroppende delelagersjefen har god tro på at dette vil fortsette under nåværende daglig leder Geir Presthus.

1 IMG 1971

Å jobbe med bil er slettes ikke det samme som for 45 år siden da man måtte lete seg frem etter hva som var galt på "egenhånd". Nå søkes problemene opp via dataprogrammer og dette gjelder selvfølgelig også på delelageret. Før satt man å bladde i en tykk katalog, men nå søker man bare opp det man trenger på en pc. Det er forresten en ting dataen ikke duger til og det er problemer med bremsene som det kan bli trøbbel med på grunn av salting av veiene forteller Stein.

Så lurer vi på hva dagene skal fylles med nå som han ikke trenger dra på jobb lenger? -Det tror jeg nok skal gå bra, jeg har tre barnebarn som jeg har lyst til å bruke mere tid på, hytte, hus og uthus som trenger vedlikehold, vedarbeid og storviltjakt, så det bli nok å finne på mener Stein. Som tidligere aktiv innen fotball, ski og orientering håper han også at han skal bli flinkere til å holde seg i form nå som han får bedre tid.

Han er heller ikke redd for at jobben han har gjort på sin arbeidsplass ikke skal bli skjøttet på skikkelig vis og presenterer sin arvtager Øyvind Vaslag. Han jobba en treårsperiode på Svinsås Auto som mekaniker for 11 år siden, så valgte han å gå "offshore" en tid før han kom tilbake for ca fire måneder siden og får nå ansvaret for delelageret.

1 IMG 1990

Fredag 22 desember arrangerte arbeidsgiveren til en stødig arbeidskar en kombinert jule- og vel fortjent avskjedsmiddag for Stein på Bergmannskroa sammen med  hele staben.

1 IMG 1985

Sjefen sjøl, Geir Presthus var ikke tilstede da meldal.no var på besøk.

Vi ønsker Stein lykke til men pensjonisttilværelsen.

 

Svinsås Auto er medlem hos meldal.no

Red: RS

Annonser


Medlemmer