Gaukrenn og kunstutstilling til lekne sambarytmer

Kanindoktor Aron og doktor Guri behersker bakken og det blir mange turer opp og ned med ski på bena. Doktorveska lot Guri bli igjen inne da det var upraktisk å ha med i skibakken.

Tema for kunstutstillingen i Grefstad barnehage er vinter med fokus på farger. Og gaukrennet ble suksess.


09.03.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Barn og ungdom, Vinterlarm, Sport, Kultur

Kunst produsert tidligere med tema vennskap og samhold var også utstilt utendørs.

I kunsten sin har barna brukt mye forskjellig. Blant annet aluminiumsfolie, glitter, melismaling, vanlig vannmaling, klistremerker og forskjellige naturprodukter som kongler og grener.

Eva Rindal sier at de har latt seg inspirere av klarværet som har vært, så blått har blitt dominerende. Stjernehimmelen har også vært spennende å lage kunst av. Ungene har vært opptatt av stjernehimmelen og mange lagde bilder med stjerner.

 

IMG 9046

Mens Eva viste frem kunsten, runget sambarytmen og det var tydelig at dette fenget ungene, for det var noen som danset mesteparten av tiden. Andre lot skiene være på en god stund og utfordret seg selv i bakken bak huset. Stemningen i barnehagen bar preg av at alle koste seg med det de gjorde. På bildet over ser vi Bastian som leker seg med ball på snøhaugen som også er fargelagt av ungene. De hadde fylt maling i ketchup-flasker og spruta flotte mønster i snøen på haugen. På veggen bak ser vi også vinterkunst.

 IMG 9031

Eva Rindal hadde arvet et pingvinkostyme som hun bar med stolthet, Berit Solem sitt kostyme kan tolkes av dem som ser. To prinsesser sitter trygt på armen og Sander er veldig stolt av brannmannkostymet sitt. Svein Mosbrynd Voll har funnet frem militærkostymet for anledningen. - Jeg savner militæret og én dag i året kan jeg trekke i uniformen og ta frem minnene.

Gaukrenn, hvor vi slår sammen karneval med skidag er nytt av året og ser ut til å bli suksess, sier Eva. Foreldrene har vært kjempeflinke til å tilpasse kostymer som passer ute. Noen har kledd seg ut med ansiktsmaling, mange har kostymer og noen har redskaper som viser hva de er på karnevalet.

 IMG 9037

 

Vennskapsveggen ble laget i høst, da barnehageåret startet. Da snakka vi mye om å være en god venn.

 

IMG 9042

 

Kua Ola Sørløkk og bonde Erling Kalstad med en pirat som lurer i bakgrunn.

 

IMG 9048

Aron Blokkum Mardal “kjøper” seg pølse i pølsebua.

 

 

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug 

Annonser


Medlemmer