Grenda fra en ny vinkel en vakker høstdag

 

Hobbyfotograf og dronepilot John Storholt fanget Grenda i nydelig høstlys på oppdrag fra grunneier på Messøra, Stein Elshaug.


08.10.2017 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Nyheter

Elshaug sier at han visste at John Storholt hadde skaffet drone, og kontaktet ham for å få tatt noen nye bilder og film fra fugleperspektiv.

-Så vidt jeg vet finnes det ingen bilder av sentrum fra dette perspektivet, slik grenda ser ut i dag. Bebyggelsen forandrer seg hele tiden, og jeg syns det er viktig å dokumentere med bilder for ettertiden.   

John Storholt som også jobber som fotograf og journalist for NRK og Avisa Sør-Trøndelag, sier at han kjøpte seg drone i sommer, og har allerede søkt, og fått godkjenning fra Luftfartsverket til å sette opp drone. -Det er mye å sette seg inn i både teknisk og med å få til gode bilder fra rett vinkel og avstand i henhold til oppdraget. Kanskje kan jeg bruke noe av det i media også. 

-En fin måte å komme tilbake til livet

Dette har blitt en kjær hobby for John som var utsatt for en arbeidsulykke, og fikk en permanent skade i ryggen for noen år siden, da han jobbet for Helse Nord.  Fra å være i fullt arbeid, med en aktiv fritid opplevde John å måtte kjempe en tung kamp med mye smerte og trening for å komme tilbake til livet, som han selv sier det.

Han skryter av NAV som har et fenomenalt system som gjør det mulig å jobbe noe, uten at man mister trygda selv om man er arbeidsufør.

John har jobbet som frilans siden 2014 for til sammen syv forskjellige aktører som han leverer film, foto og ferdig artikler til. Fra vanlige reportasjer til akutte hendelser. 

-Når jeg holder på med bilder og drar på oppdrag, blir jeg så ivrig at jeg glemmer smertene, sier den trivelige karen som har så mange jern i ilden til tross for at han aldri blir helt bra i ryggen igjen. 

 

 

Meldal sentrum, søndag, 8. oktober 2017. Regnskura hadde akkurat gitt seg og sola truet med å trenge gjennom skydekket så det ble flotte farger på landskapet.

 

 IMG 6937

John bor på Rindalsskogen bare noen meter fra fylkes- og kommunegrensa, så han anser seg selv for å være Meldaling, og snart blir han Trønder også.

 

IMG 6952

 

John Storholt dekker et stort distrikt på oppdragene sine: Trøndelag, Møre- og Romsdal og Sunnmøre. Han får mange tips fra folk i distriktet i tillegg til media han er tilknyttet. Han følger også politiet på Twitter for å få informasjon om hendelser. Når har kommer med denne bilen og har på seg jakke med pressemerke på, er det enklere å få innpass ved for eksempel ulykker.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug og John Storholt

Video: John Storholt

 

 

Annonser


Medlemmer