Inspirert

 

Etter tre-fire døgn langt til havs med kun servering av fisk er det uunngåelig å ikke bli inspirert.


18.07.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Dette førte til at hvalbiffen som jeg har hatt lagra ei stund ble tatt ut av fryseren og en enkel og smakfull hvalbiffgryte koka sammen til middag. Hvalkjøttet har jeg fått kjøpt rett i fra en hvalfangstbåt, der det ble fryst rett ned i passende stykker og klar for gryta når det er tint opp. Med litt godt tilbehør ble dette et herremåltid som er laga på null komma niks, og hvem sier at hvalkjøtt smaker tran? Ihvertfall ikke dette! Det var rett og slett fantastisk mørt og med mye god smak.

Britts Hvalbiffgryte

Beregn 150-200 g hvalkjøtt pr. person. Jeg hadde en bit på ca. 500 g og det ble nok til 3 personer.

500 g hvalbiff

2 gulrøtter

1 løk

4 ferske champignon eller annen sopp

1 eple

3 dl fløte

1 ss brun maizenna jevning

salt og pepper

smør eller olje til steking

Skjær hvalbiffen i passende biter og stek på sterk varme, slik at de får en brun overflate. Smak til med litt salt og pepper etter smak. Prøv deg litt fram og smak underveis.

Legg kjøttet til siden på et fat. Skjær champignon, løk og gulrøtter i skiver og fres i samme panna som kjøttet ble stekt. Jeg bruker en panne med høye kanter slik at jeg kan blande alt i denne til slutt.

Bland i det ferdige stekte kjøttet og kok opp med fløten. Skjær eplet i biter og tilsett til slutt.Strø på maizennajevning hvis du ønsker sausen litt tykkere.  La det småkoke noen minutter og smak til med salt og pepper igjen. Server med kokte poteter, rørt tyttebær og flatbrød.

God fornøyelse.

tekst Britt G. Moen

foto Ane Bjørnås

 

Annonser


Medlemmer