Jan Egil-statuen er bestilt

Bjørn Sørvang Hansen, Jan Egil Storholt, Rolf Ervik, Inge Storås poserer foran en statue av Knut «Kupper'n» Johannesen ved Bislett.

Representanter fra prosjektgruppa som jobber med å forevige OL-helten Jan Egil Storholt på sokkel på Løkken, reiste mandag til Oslo for å signere kontrakt med kunstneren Bjørn Sørvang Hansen.


11.07.2017 - Jan Are Melgård
Kategori: Nyheter, Sport

Mandag reiste Rolf Ervik og Inge Storås på «signeringsferd» til Oslo, for å møte kunstneren Bjørn Sørvang Hansen. OL-helten selv, Jan Egil Storholt, var også med.

- Møtet gikk kjempefint. Bjørn viste seg å være en veldig ydmyk og flott type, som var veldig interessert i prosjektet og glad for oppdraget. Bjørn begynner nå å jobbe på en 25 centimeter høy ministatue, som vil danne grunnlaget for den store statuen når vi har godkjent den. I april (2018) skal den etter planen overleveres til støpning i bronse. Målet er at statuen skal være klar til avduking under Bergmannsdagen 18. august 2018 (18.08.18). Orkla industrimuseum, som eier grunnen statuen skal stå på, er også veldig positive, sier Inge Storås.

Hansen har laget flere statuer som står rundt omkring i landet. Han ble nylig ferdig med en statue av skiskytteren Tor Svendsberget, som skal avdukes 1. oktober i år. Storås skryter av detaljrikdommen til statuene hans.

- Jan Egil har fortsatt alle vitale mål som ble tatt av kroppen hans fra OL i 1976, som skal overleveres til kunstneren, så statuen får riktig størrelse. Han kommer også til å besøke kunstneren i Oslo underveis og følge med på prosjektet. Han er veldig positiv!

- Vi har nå samlet inn 550 000 kroner. I tillegg har Engen transport tatt på seg å frakte statuen hjem, noe som har en verdi på rundt 12 000 kroner. Det setter vi utrolig stor pris på. Nå tar vi ferie ut august, før vi begynner å jobbe med plassering av statuen og arbeidet med å lage sokkelen den skal stå på. Bare sokkelen blir 60 centimeter høy.

Annonser


Medlemmer