Kveldens "Lys i mot mørketida" konsert var en opplevelse.

 

Undertegnede er glad for at jeg "bare" skal skrive om konserten og ikke skal agere kritiker.


13.11.2017 - Aud Inger Kalseth
Kategori: Kultur

Det begynte med det første nummeret, og jeg skrev i boka mi "flott start".  Linn Silje sang "Du måste finnas" fra galleriet, og det skapte stemningen. Så fortsatte det med søskenduo, Linn Silje og Are sang "I skyggen av et tårn". For det første er det en tekst og en melodi jeg aldri blir lei av, og i kveld fikk vi en nydelig versjon. Are Hembre fungerte innimellom som konferansier, og det var han som ønsket velkommen og introduserte sin mor Lise Albrechtsen da hun som sitt første nummer sang "Vi vandrar saman" Det går ikke an å si at Linn Silje, Are og Martine har arvet sangstemmen fra sin mor, hun har den i god behold selv. Antagelig overgikk hun seg selv da hun sang duett med Are i "The prayer", men hun gjennomførte med stil.

Linn Silje hadde blant annet "Fathers eyes", og det er umulig at noen kan synge den bedre.

Linn Silje syntes det var stas å ha med lillebroren sin, og Are vartet opp med "Nordnorsk julesalme" og "O helga natt". Han ble akkompagnert av Randi Hagen, som også kunne jobben sin.

Lillesøster Martine fikk bidra med "Riv i hjertet" av Sondre Jystad. Det føles nesten urettferdig at en familie har fått utdelt så mye talent!

Fra MOT-ungdommen kom Maria, Lisa og Emil og bidro med MOT-sangen.

Inntektene fra disse konsertene går jo til et veldedig formål. I år er det Røde Kors og Kreftforeningens "Hverdagshjelpen" som får nyte godt av pengene. Magne Nordsteien orienterte om Meldal Røde Kors hjelpekorps og Grete Elin Grøndal orienterte om "Hverdagshjelpen". Begge organisasjonene er verdige mottagere og til våren har vi kanskje "Hverdagshjelpen" i Orkdal.

Så må jeg ikke glemme å nevne Geir Nergård som på egen hånd framførte Bjørn Eidsvågs "Eg ser" og signaturmelodien "Lys i mot mørketida". Sammen med Linn Silje  framførte de" Seven Spanish angels" og Geir sin inntreden dro slett ikke helhetsinntrykket ned. Spennende var det.

Takk til Linn Silje og Lise som gir oss disse konsertene, og til alle som stiller opp og gjør en dugnadsinnsats. Musikerne med Morten Brattås i spissen, Løkken lyd og familie og venner som stiller opp som vakter, pynter kirka og rydder og annet forefallende. En av de viktigste jobbene er å selge billetter, og i kveld var kirka full.

Noen av bildene er litt diffuse på grunn av "røyken" de hadde brukt for å skape stemning.

"Deilig er jorden" var i kveld helt på sin plass. 

 

Tekst og foto: Aud Inger Kalseth

Annonser


Medlemmer