Lesevake ved Meldal barne- og ungdomsskole

 

I overgangen fra november til desember hadde 7. trinn ved Meldal barne- og ungdomsskole lesevake på klasserommet. 


01.12.2017 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Barn og ungdom, Skole og utdanning

Elever og lærere valgte å overnatte på skolen, spise måltider sammen, lese mye og se på nattkino. 

Gjennom hele november gjennomførte klassen et leseprosjekt med Endre Lund Eriksen sin prisbelønte skjønnlitterære barne- og ungdomsbok Pitbull-Terje i sentrum. Historien tar opp viktige temaer som angår elevene, som vennskap, mobbing og tilhørighet. Den tar også opp tabuer, som det at enkelte elever har foreldre som tar dårlig vare på dem. Med humor og alvor hånd i hånd, tas vi med på en reise i 12- åringers hverdag. Boken og filmen passer spesielt godt for elever på mellomtrinnet. Boka fikk Kulturdepartementets pris for beste skjønnlitterære barne- og ungdomsbok i 2002.

 

image2 2

 

Dette er en fin måte å bli enda bedre kjent med hverandre på, samtidig som leseglede spres ut til alle sammen. Men for å få til dette må vi ha god hjelp fra foreldregruppa, og heldigvis var det ikke vanskelig å få folk til å stille opp! Etter å ha plassert bagasje, liggeunderlag og sovepose i klasserommet, samlet vi oss i kantina til nydelig taco, laget og servert av snille foreldre.  

 

image4

 

Etter kveldsmaten leste vi siste del av boka sammen i klasserommet. Høytlesing går aldri av moten, og med stødig røst gav lærer Randi Bergersen elevene en litterær opplevelse. 

Slike opplevelser hadde ikke vært mulig å skape, uten god hjelp og støtte fra våre eminente bibliotekarer Målfrid Røen og Marit Bergsrønning.

Alle mobiltelefoner hadde fått innvilget avspasering denne kvelden, og hadde reist på felles ferie til lærernes kontorlandskapet. I den forbindelse var vi alle ledige til å nyte litt kort- og brettspill. Trivelig latter, stemmer fylt med spenning og glede spredte seg i vårt allsidige skolebygg, mens duften av popcorn ble sterkere og sterkere. Det nærmet seg tid for nattkino i amfiet, der vi så filmen om Pitbull-Terje sammen. 

Vi avsluttet den spennende kvelden med lesing med lommelykt i soveposene. En aktivitet vi anbefaler alle å prøve, for så å fortsette med! 

  image5

 

Klokken 07.00 lød fanfarer fra en skarp trompet, akkompagnert av kraftige symbaler og en klingende tamburin. Morgenfriske elever fikk ta morgenstellet og var klar til frokost servert i kantina av omsorgsfulle foreldre. 

image1

 

Tekst og foto: Lotte Hukkelås.

 

 

Annonser


Medlemmer