Leverte ung kultur av høy klasse

Julie Refseth, Malin Wuttudal og Jenny Refseth imponerte alle med deres framføring av Christina Perri-låta «Jar of hearts».

Aldri før har så mange unge meldalinger vist fram sine talenter på en scene i Meldal. Årets UKM satte nemlig deltakerrekord.


13.03.2017 - Jan Are Melgård
Kategori: Kultur

Hele 109 unge meldalinger hadde meldt seg på til årets UKM, som gikk av stabelen ved Idrettsbygget på Løkken søndag.

Kulturmønstringa ble en mer enn verdig avslutning på årets Vinterlarm, med et variert spekter av sceneopptredener og en veldig imponerende kunstutstilling.

Årets dommertrio består av Vigdis Wibe Klungervik, Inga Dalsegg og Benedicte Aasen, mens Mathias Gården var konferansier. Gården var også med som deltaker, hvor han spilte på launchpad.

Her fikk publikum bevitne både turning av høy klasse, video fra skolekorpsets rekordkonsert i Astrup-sjakta, solister og flerstemte sanggrupper, saksofonister og klarinettister, adrenalinfylt rock og metal og ikke minst et høyt antall engasjerte og talentfulle dansere.

Mange av deltakerne kommer fra Meldal kulturskole. Andre grupper bestemte seg for å delta sammen, da de møttes på UKM Workshop.

Tradisjonen tro var det turnerne som åpnet showet, mens Martin Lund og hans enmannsband Nortroll avsluttet showet.

Follo-elevene i The Dynamites hadde nok kveldens mest energiske opptreden, mens de fire jentene som enkelt og greit gikk under navnet «De fire» leverte flerstemt sang av høy klasse.

Og dette er bare en brøkdel av de mange dyktige artistene som sto på scenen denne søndagskvelden. Resten finner du i bildegalleriet over ingressen.

Etter at sceneunderholdningen var over og publikum hadde benyttet pausen på å kjøpe seg forfriskninger, var kunst-deltakerne på scenen og fortalte om sine imponerende bidrag.

Deretter var det ungdomsrådets tur til å dele ut noen priser:

Årets nykommer: Emily Foss Morgan

Årets gjennombrudd: Sylvia og Abbi

Årets kreative: Elin Granmo

Årets overraskelse: Malin, Jenny og Julie

Årets råtass: The Dynamites

Deretter delte Meldal kulturskole ut stipender til Martin Lund (Nortroll), Emily Foss Morgan og Sylvia Foss Morgan.

Helge Rolstadås fortalte så om drømmestipendet. To unge meldalinger, tegneren Elise Løseth og kornettisten Mari Røttereng, har i år søkt om å motta drømmestipendet på 10 000 kroner. Pengene skal bidra til å hjelpe 100 vinnere over hele landet med å realisere sine drømmer.  

UKM er et arrangement for ungdom, av ungdom. Årets UKM ble muliggjort av i underkant av 20 unge og dyktige ungdommer. Alle hadde fortjent å bli med til fylkesmønstringa på Bjugn, men dessverre er det ikke ubegrenset med plass.

Ungdomsrådet hadde den utakknemlige oppgaven med å velge ut de fra arrangementskomiteen som får bli med videre.

Disse gikk videre fra arrangør-siden av UKM Meldal:

Malin Solberg, Kine Holm, Mikael Orre Rye, Per Eivind Fritzon, Jonas Hellem Storslett, Sylvia Foss Morgan, Ole Kristian (uvisst etternavn) og konferansier Mathias Gården.

Helt til slutt entret dommertrioen, Vigdis Wibe Klungervik, Inga Dalsegg og Benedicte Aasen, scenen for å offentliggjøre hvem som får æren av å representere Meldal på fylkesmønstringa i Bjugn.

Disse gikk videre de som deltok på scenen:

Emily Foss Morgan (dans)

Malin, Jenny og Julie (sang)

Solveig og Marte (dans)

The Dynamites (rock’n’roll)

Innen kunst gikk følgende deltakere videre:

Elise Løseth (tegning)

Solveig Løkkbakk (tegning)

Sigurd Svorkmo-Lundberg og Solveig Svorkmo-Lundberg (collage)

Annonser


Medlemmer