Livsviktig borteseier for Meldal

Meldal vartet opp med målfest, da Trønder-Lyn ble knust søndag ettermiddag.

16.10.2016 - Jan Are Melgård
Kategori: Fotball

Meldal gikk ut hardt fra start og etter et kvarters spill fikk de uttelling, da Eirik Skjevdal spilte gjennom Gard Fjeldvær, som vendte bort keeper og satte ballen i lengste hjørne.

Seks minutter senere økte bortelaget ledelsen til 0-2, da Vidar Røttereng satte et frispark i krysset.

Og Meldal hadde bare såvidt begynt, for to minutter senere scoret de igjen!

Knut Asgeir Berg som ladet kannonen fra 22 meter og satte den helt oppe i vinkelen.

Så fikk Trønder-Lyn "pause" i seks-sju minutter, for kveldens fjerde mål kom.

Denne gangen var det Einar Rikstad som var sist på ballen. Meldalsspilleren fikk ballen 30 meter fra mål. Derfra avanserte han fint, vendte av nærmeste forsvarsspiller og satte den i lengste hjørne via keeper.

Fire minutter senere scoret Rikstad sitt andre for kvelden, denne gangen etter en velslått corner. 0-5!

Trønder-Lyn fikk en redusering før pause. Ti minutter ut i andre omgang scoret hjemmelaget igjen og stillingen var 2-5. Ole Ingar Helgeton var derimot lite interessert i å slippe Trønder-Lyn inn i kampen igjen og scoret sitt første mål for sesongen fra spiss vinkel i lengste hjørne. 2-6!

Så var det Røtterengs tur til å vise frem dødballfoten igjen. Innlegget gikk via hodet til Eirik Skjevdal og i lengste hjørne.

Ti minutter før slutt fikk hjemmelaget enda et trøstemål. Det skulle bli kampens siste mål. Stillingen ble 3-7. Meldal tok dermed tre svært viktige poeng, som gjør at håpet om å berge plassen i fjerdedivisjon fortsatt lever.

Dessverre gikk ikke resultatene i de øvrige kampene denne runden Meldals vei. Dermed ligger gultrøyene på en femte plass, to poeng bak Hitra og likt med Røros, en runde før sesongen er over.

Søndagens (23. oktober) hjemmekamp mot Gimse må dermed vinnes for at laget skal ha noen sjanse til å unngå spill i femtedivisjon neste sesong. Samtidig må Hitra avgi poeng.

Meldal har langt bedre målforskjell (10 plussmål) enn sjetteplass Røros og holder de trolig greit bak seg med seier. Fjerdeplass Hitra reiser søndag til nettopp Røros, i et kamp alle med gult hjerte håper ender med hjemmeseier. Hitra har fem plussmål mer enn Meldal.