Mange godbiter i arkivet

 

Vi har gjort et dypdykk i arkivet og funnet frem en sak som muligens har blitt lest daglig på meldal.no siden 5. februar 2012. Det må vel kunne kalles en "rågod historie".


13.04.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Arkiv

Undertegnede er jevnlig inne og ser på statistikken for hvilke saker folk liker. Fint å vite hva som fenger leserne! En sak kommer alltid opp om man skroller litt nedover siden.

Jeg har selv lest saken og liker den veldig godt. Den er skrevet av en dame som er godt kjent for de fleste meldalinger. Hun har gitt ut bok om temaet saken omhandler og fått god respons både hjemme og nasjonalt. Hun har også holdt kurs i temaet.

Saken er nr. 39 av de mest leste sakene siden 15. november 2015. Da hadde dere, og andre nordmenn allerede lest den i nesten fire år.

(På grunn av fornying av portalen i 2015 kan vi ikke få fram tidligere statistikk).  

 

Vil tro at grunnen til det høye lesertallet er tittelen, som er er naturlig søkeord i google.

Her kommer saken i sin helhet. God helg :-)

 

Enkel Ostekake

 

05.02.2012 -

Kategori: Furkunnjmat


Så var denne helga ferdig også, tida går så utrolig fort at du kan allerede nå forberede deg til kaffekosen neste helg.

Ostekake uten steking og ferdig på få minutter. Det finnes utallige varianter av ostekaker, denne oppskrifta har jeg fått fra svigermor. Ostekaka er også veldig grei å frakte med seg, da den oppbevares og serveres rett i fra forma den er laga i. Denne varianten inneholder ikke egg, så de med egg-allergi kan spise den. Skal du velge litt sunnere alternativer på et kakebord anbefales ostekaker og marengskaker, dette fordi de inneholder lite eller ikke noe hvetemel.

Svigermors Ostekake

1 pk søt havrekjeks (jeg bruker Bixit)

150 g smør

Knus kjeksene og bland sammen med smelta smør i en bolle. Legg dette som en bunn i ei passende form.

1 boks kremfløte piskes

1 kopp melis piskes sammen med 1 pk Philadelpia ost.

Bland sammen fløtekrem og ostekrem og legg det over kjeksbunnen.

1 pk kirsebærkompott/aprikoskompott haes over ostekremen til slutt.

La ostekaka stå kjølig et par timer og den er klar til servering.

 

Da er det bare å glede seg til kaffekos neste helg, selv om det er mandag er ei ny helg rett om hjørnet. Selvfølgelig er det lov å bake på mandag også. Gled noen å inviter på ettermiddagskaffe.

tekst/foto

Britt G. Moen

ostekakeside039


Red: Hilde Stina Elshaug


Kommentarer blir sjekket av redaksjonen før de offentliggjøres

Skriv kommentar

Kommentarer

Ingen har skrevet en kommentar ennå.

RSS-feed for kommentarer på denne siden | RSS-feed for alle kommentarer