Matfestivalen i Idrettsbygget kan beskrives med ett ord. Imponerende!

 

Imponerende av flere grunner. Maten, stort oppmøte, hjerteligheten til vertene og ikke minst innsatsen til de som sto bak dette arrangementet.


08.03.2018 - Rita Smedplass
Kategori: Kultur, Vinterlarm

1 IMG 2360

Og det er ingen overdrivelse, det ble en fantastisk kveld på alle vis da våre syriske og eritreiske flykninger inviterte til festbord under årets "Vinterlarm".

1 IMG 2346

Det er ikke mange som greier å fylle Idrettsbygget til randen, men det greide denne gjengen så det holdt. Med mat fra sine respektive land i tillegg til bittelitt norsk ble dette en stor opplevelse for de mange gjestene og forhåpentligvis også for arrangørene.

1 IMG 2324

Når det signaliseres at det skal taes inn flykninger i en liten kommune, som for eksempel Meldal, uttrykkes det selvfølgelig både skepsis og positivitet.

Her i Meldal oppleves det som at det siste er tilfelle og vi har utrolig mange positive "frivillige" som stiller opp for våre nye landsmenn. Biblioteket og Frivilligsentralen har hatt en viktig rolle i dette.

Løkken Utvikling og da spesielt Inge Helgeton har også vært en viktig initiativtaker og må nevnes i denne forbindelsen.  Inge er en av dem som ser på våre nye meldalinger som en stor ressurs og har engasjert mange av de i forskjellige sammenhenger. Blant annet hyret han inn en gjeng "gutter" for å hjelpe til på fjorårets Bergmannsdag og det fikk de 5000,- kroner for.                           

Dette er penger som har stått "på bok" til nå og ble brukt på å lage Matfestival  i Meldal. Da denne summen viste seg å ikke strekke til, organiserte de innsamling blant sine medelever på "voksenopplæringen" for å få det til å "gå rundt" som vi sier her i bygda. Det er bare å "ta av seg hatten".

1 IMG 2366

Og mat ble det til gangs, uten at undertegnede skal referere hva de forskjellige rettene het. To helstekte lam med ris og ristede nøtter, forskjellige kyllingretter, vårruller, salater, dressinger, risretter, sauser, deilige kaker til kaffen og det sto faktisk en helnorsk "aspik" eller "cabaret" med remulade og brød der også. At maten falt i smak finnes det ingen tvil om, for alle fatene var tomme på et blunk og det pleier å være et godt tegn.

1 IMG 2321

De aller fleste som møtte opp på dette storslagne arrangementet hadde nok kommet om det var en liten inngangsbillett å ut med, så oppfordringen fra Torkjell Orre Rye om at folk skulle legge igjen noen kroner i en "bolle" som ble satt frem var helt på sin plass. Dette resulterte i noen virkelig velfortjente kroner til disse flotte arrangørene.

28721965 10214168628561775 490239093 n

Så tømmes salen for gjester, alt rotet og oppryddingen står igjen og tradisjonelt så er det da ganske "stille" og litt nedtur, bortsett fra litt kauking å kommandering til og fra. Men sånn er det ikke denne kvelden. Her blir det underholdning med sang til de som rydder og etterhvert deltar flere av dem også med klapping og sang innimellom arbeidet.

1 28721638 10214168627801756 68542626 n

 

Det er sikkert noen som har stått på mere enn andre også i dette arrangementet, men "ingen nevnt, ingen glemt", så "vel blåst" alle sammen, dere er fantastiske mennesker å ha her i Meldal Kommune.

 

Bilder: Rita Smedplass og Helga Romundstad

 

Red: RS 

 

 

Annonser


Medlemmer