Mye sopp i skog og mark - bruk den!

Foto: elins hagegleder blogspot.

Redaksjonen har vært så heldige å få en god og enkel oppskrift på soppstuing fra Meldal Hagelag.


12.09.2014 -
Kategori: Furkunnjmat

Oppskrift på soppstuing presenteres da selvfølgelig i Furkunnjmatspalten. Soppstuingen ble servert på hagelagets soppdag på Uleberget sist søndag.

Hagelagets soppstuing

1 løk

200 g soppblanding

1 fedd kvitløk

2 dl kremfløte/creme fraiche

Evt. Litt hvitvin eller sherry

Salt og pepper

Evt. Urter som timian, oregano eller mynte.

Smør til steking.

Stek soppen uten fett til alt vannet har fordampet.

Stek så sopp, løk og kvitløk i smøret. Tilsett så hvitvin/sherry.

La dette surre en stund tilsett salt, pepper og fløte/creme fraiche.

Tips:

Plukket sopp er lettbedervelig mat.

Tilbered derfor soppen så snart som mulig etter at den er plukket. Hvis den ikke skal tilberedes med en gang, kan den oppbevares kjølig et par dager hvis den legges utover på absorberende papir. All sopp bør varmebehandles godt.

Steking av sopp, ha soppen i tørr panne og la den safte seg. La kraften fordampe. Soppkraften kan også helles fra og senere tilsettes i en saus eller stuing. Når soppen har kokt tørr, tilsett smør. Salt og krydder. Stekt sopp kan benyttes som den er, som tilsetning i sauser, supper, omeletter og gryteretter.

Ingrid har også lagt ved oppskrift på kantarellrisotto. Den finner du her: Oppskrift_risotto.pdf

Takk til Ingrid Mjøen som har sendt oss oppskriftene!

(red.Britt G. Moen)

 

 

 

 

Annonser


Medlemmer