Neste torsdag er det yrkesmesse

 

Yrkesmessa nærmer seg nå med stormskritt. Rundt 1300 skoleelever kommer til Orkdal VGS for å møte nærmere 40 bedrifter.


28.09.2016 - Jan Are Melgård
Kategori: Skole og utdanning

Yrkesmessa går neste torsdag (6. oktober) av stabelen ved Orkdal videregåande skole. Dit kommer rundt 1300 elever fra hele Orkdalsregionen for å treffe det lokale næringslivet.

Næringslivets store oppgave her, er å selge inn sine yrkesfelt, så noen av ungdommene på messa velger en videre utdanning innen deres fagområde.

- Det som er nytt i år, er at vi begynner med såkalt speed dating. Det vil si at alle tiendeklassingene deles fra Skaun, Agdenes, Snillfjord, Orkdal, Rindal og Meldal deles opp i puljer og får tre minutter hos hver bedrift til å spørre om alt de måtte ha på hjertet. Her gjelder det å være forberedt for både elever og næringsliv, sier Toril B. Kyllo fra Orkladal næringsforening.

- Når tiden er ute, blåses det i en fløyte. Da går alle puljene videre til neste bedrift.
Når speeddatingen er over, får elevene bruke den påfølgende halvtimen til å besøke de bedriftene som gjorde størst inntrykk for å få mer informasjon.

- Vi tror dette vil skape større engasjement. Tidligere kunne flere gå rundt en halv dag uten å få med seg så veldig mye av det som skjedde på messa. Sånn blir det ikke i år, sier Kyllo.

Deretter reiser tiendeklassingene tilbake til skolen for å jobbe videre med det de har opplevd.

Da ankommer elevene fra den videregående skolen Yrmesmessa. For dem byr ikke messa på de helt store forandringene.

De får friheten til å gå rundt og besøke de standsene de ønsker å høre mer om. Videregåendeelevene får også gå på utvalgte miniseminarer om fagene de finner mest interessante, så blir det næringslivets oppgave å presentere og selge inn utdanningsretningene som kreves for å få jobb hos dem.

Det kommer rundt 40 bedrifter på Yrkesmessa. Hver bedrift kan stille med flere fagfelt. Kyllo regner med det blir rundt 50 fagfelt representert totalt på messa.

Christian Thams fagskole kommer også på messa for å informere elever og bedrifter om mulighetene som ligger der for Desentralisert høyskoleutdanning.

Fagskolen ønsker at de som står på stand skal kunne komme innom dem og få informasjon om deres tilbud.

Ressurssenteret tilbyr klasseundervisning ved Orkdal VGS med direkte streaming fra diverse høgskoler, for eksempel fra Bergen, på storskjerm. Desentralisert høyskoleutdanning er ypperlig for arbeidsfolk med familie, som ikke har muligheten til å flytte langt for å ta videreutdanning.

Annonser


Medlemmer