Den dype korpskonserten en suksess

Korpset vartet opp med Sir Duke, Dovregubbens Hall, og Cut time strut i verksted-hallen

Så var endelig dagen kommet for tidenes konsert med Meldal skolekorps. Ventetiden har vært lang, og spørsmålene mange før konserten på 810 meters dyp kunne bli en realitet. 


12.03.2017 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Kultur, Barn og ungdom

Gerd Helene Myre Sandstad, hadde full kontroll på alle de 21 musikantene og seks ansvarlige voksne, som skulle ta heisen ned. Hun noterte nøyaktig hvem som gikk inn porten. Det gjorde også sikkerhetspersonalet fra Nammo. Alle ble notert med fullt navn før de fikk gå til heisen.

Meldal skolekorps er i sitt 60. år et svært så aktivt og engasjert band som stadig har nye prosjekter på gang. Og konserten i Astrup-gruva viste tydelig at denne gjengen jobber hardt og trener seriøst gjennom hele året. Musikantene som hadde tatt turen 810 meter under bakken for å holde verdens dypeste korpskonsert i forbindelse med jubiléet, sviktet ikke.

De startet med en flott fremføring av Sir duke. Deretter kom Dovregubbens hall som var en stor opplevelse å få høre langt nede i jorden. Fremføringen av melodien var virkelig noe de unge musikantene kan være stolt av, bravo! Som avslutning fikk vi en solid fremføring av Cut time strut. 

-Nederst på siden kan du spille av videoer fra arrangementet

  

IMG 5026

 

Dirigent Helge Rolstadås kommuniserer godt med musikantene og får ut det lille ekstra hos hver enkelt. I dag var han ekstra nøye på at detaljene skulle sitte som de skulle, siden de blir filmet. Og konserten er dessuten påmeldt som et innslag i årets UKM, som går av stabelen omtrent samtidig med at de spiller i gruva. Nå lot det seg ikke gjøre å få til en direktesending, for liveopptreden, men det godkjennes likevel da korpset selv møter opp og er til stede når konserten vises på storskjerm på UKM få timer i etterkant. 

Stuntet var i utgangspunktet et forsøk på å komme i Guinnes rekordbok som det korpset som hadde holdt konsert lengst under jorda, men et finsk heavy-metalband har notert en konsert på 1240 meter under jordens overflate. Dermed ble dette ingen offisiell rekord.

 

IMG 5011Geir Olav Ånesbug 

 

Geir Olav Ånesbug har vært med på planlegging av konserten fra start. Han har hatt en viktig rolle, og har vært bindeleddet mellom eierne av lokalet og korpset. Ånesbug er far til en av musikantene, og er en del av styret i Meldal skolekorps. I tillegg er han ansatt hos Nammo og har derfor god kjennskap til hvordan man forholder seg som gjest i lokalene som er strengt regulert på grunn av sikkerheten. Han fikk ansvaret for å avgjøre hvem som skulle bli med ned, samt å informere om reglene og sikkerheten i forbindelse med å ta heisen ned til verkstedshallen. På brystet har han en måler som signaliserer om luftkvaliteten blir for dårlig.

Kommunikasjonsdirektør i det Norsk/Finske selskapet NAMMO, Endre Lunde som nettopp har begynt i jobben, sier at da han hørte om de spennende planene til Meldal skolekorps, bestemte han seg for å dra hit og være til stede under konserten. Han har selv en fortid som korpsmusikant, og spilte euphonium (baryton i større format).

-Dette var også en god anledning til å bli kjent med et av de mange anleggene fordelt på 12 land rundt i verden, drevet av  NAMMO, sier Lunde.

-På Bjørnli har vi et av verdens mest avanserte anlegg for å destruere gammel ammunisjon, og her driver vi med veldig spesielle ting, som ikke mange i verden gjør, forteller han og er tydelig stolt av selskapet han jobber i.

I likhet med oss andre som venter på å komme ned i gruva, gleder han seg veldig til den forestående konserten som skal foregå i verkstedhallen hvor de vanligvis reparerer kjøretøy og mekanisk utstyr. 

 

 

IMG 5018

 Jon Møkkelgård og Endre Lunde før konserten

 

Jon Møkkelgård jobber til daglig som sikkerhetsleder (hms) på Nammo NAD sitt anlegg på Bjørnli. Han setter pris på at kommunikasjonsdirektør i det verdensomspennende firmaet tar seg turen til Meldal og Bjørnli i anledning skolekorpsets spektakulære konsert. Møkkelgård er også fornøyd med å kunne stille opp for korpset, og syns det er kun positivt å få vist frem anlegget som er en stor arbeidsplass i Meldal. Møkkelgård er én av ti ansatte som på frivillig basis stilte opp gratis for korpset, og sørget for at alle var trygge og fikk kun gode opplevelser 810 meter under jorda. 

 

Sir Duke:

 

 

Cut time strut: 

 

 

 

dJBxBcg2pNDT43gax9owSAnIYHSRKM 46NX5j Dd rsw

FOTO: ILLUSTRASJON / NAMMO AS

 

Astrup-gruva ble som den siste av gruvene på Løkken, åpnet i 1972, altså 45 år siden. Den var i drift i 15 år, så det er nå 30 år siden gruvene på Løkken ble nedlagt.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer