Snøhulene ble i varmeste laget for jentene fra Byåsen

Meldals speidergruppe fikk besøk av speidere fra Hoeggen og Byåsen i Trondheim, på årets snøhuletur. Her ser vi to fra Hoeggen.

Hvert år de 10-15 siste årene har speiderne invitert andre speidere i Trøndelag til snøhuletur i Resdalen. Vet ikke om det er andre steder det er så fine naturgitte forhold for å grave snøhuler som vi har her bare en kilometer fra vei (Kåsan).


13.03.2017 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Barn og ungdom, Friluftsliv

I år kom det også speidere fra to grupper i Trondheim: Hoeggen og Byåsen.  De var veldig godt fornøyd med opplegget, forholdene, været og utsikten til Trollheimen.  Hele lørdagen til langt på kveld ble brukt på å lage snøhulene med kuldebruene og finpussing av disse - for å få til et fint rundt tak slik at det ikke drypper.  

11 speidere overnattet i snøhule, to under åpen himmel og tre ledere i telt.  Snøhulene er det varmeste alternativet men de andre frøs heller ikke denne gangen da temperaturen ikke krøp under 0 grader denne natten. I teltet hadde vi vedovn slik at klær kunne tørkes og bløte og kalde snøhulegravere kunne varme seg.  I tillegg blir ovnen brukt til matlaging.  Vi hadde også bål ute slik at speiderne kunne sitte ute rundt bålet, fortelle spøkelseshistorier utover kvelden og kjenne på det fine kameratskapet blant speiderne.

Søndag ble det igjen sol og enda varmere. Nå ble det god tid til avslapping, renne seg i pulk og presenning ned den bratte snøskavlen. En av speiderne datt igjennom taket på en av snøhulene.

I 2015 var det 40 år siden KFUK-KFUM startet opp med speider i Meldal, og med unntak av noen års opphold har både Ola Bjørkhaug og Arnt Bjørkhaug vært med som leder og speider/leder siden.  Jeg og Monica Hellem har vært med sammenhengende speiderleder i 32 år og 24 år.  Så speiderlederne i Meldal har lang erfaring og har en utrolig kontinuitet. For snart 6 år siden kom Mette Sandø flyttende til Meldal. Hun hadde speiderbakgrunn fra det andre speiderforbundet (NSF) og har vært med som speiderleder her i Meldal siden. I tillegg er det et titalls ledere som har vært med oss i kortere eller lengre tid de siste 42 årene.  Uten disse lederne som ulønnet har stått på for speiderne hadde det ikke vært noen gruppe her i dag.  

Gruppa her i Meldal består av ca. 20 jenter og gutter.  Sist høst startet det 6 speidere (de fleste 2. klassinger men noen også litt eldre) så rekrutteringen er bra.  Selv om enkelte av de eldste over 16 år sluttet er vi rundt 20 speidere + ledere - et  antall vi har ligget på de siste årene.

Vi har speidermøter hver 14 dag, og gjerne en tur eller et arrangement en gang i måneden. Vi skal til den årlige fjellkirketuren på Hemnekjølen sist på mars og hver høst har vi kanotur.  Det er ikke noe leir i sommer men neste år er det Landsleir i Lånke ved Stjørdal med - normalt med 5-6 000 speidere.  Det er veldig sjelden at den legges nord for Dovre. Den ser vi fram til!

Arnstein Reitan
Gruppeleder Meldal KM-speidere

 

Foto: Arnstein Reitan og Hilde Stina Elshaug


Kommentarer blir sjekket av redaksjonen før de offentliggjøres

Skriv kommentar

Kommentarer

Ingen har skrevet en kommentar ennå.

RSS-feed for kommentarer på denne siden | RSS-feed for alle kommentarer