Dronepiloten

Kamera stilles inn på timelaps hvor det tar 999 bilder med 7 sekunders mellomrom

Med enmannsforetaket sitt tar Karl Inge Jensen oppdrag med å produsere spæktakulære filmer og bilder fra fugleperspektiv.


15.03.2017 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Næringsliv, Friluftsliv

Jensen har hatt lite oppdrag i vinter, men har trent og tatt litt bilder i nærmiljøet.

Da han fikk i oppdrag å filme isfiskekonkurransen på Hostovatnet i regi av IL Fjellmann lørdag, 4. mars, var meldal.no så heldig å få bli med over kommunegrensa og til Orkdal kommune.

Jeg fikk se hvordan han forbereder seg og til dronen svever over området som skal filmes. Han hadde også fått i oppdrag å ta bilder av inngangspartiet til konkurransen med “timelaps”. Han monterte et stativ på bakken med kamera som tar 999 bilder med syv sekunders mellomrom.

Karl Inge’s drone filmer i fire ganger full HD. Han har godkjenning for RO1 i Luftfartstilsynets godkjenningssystem hvor det er tre kategorier basert på vekt og type operasjoner som skal gjennomføres. Man skiller mellom droner som opereres innenfor synsrekkevidde og utenfor synsrekkevidde.

Han sier videre at kameraet som er koblet til dronen, også kan monteres på et håndtak og brukes som håndholdt kamera med mikrofon, -det blir fantastiske bilder!

Jensen forteller at når han filmer der det er mennesker, må dronen holdes på 150 meters avstand om det er tre personer, eller fler. Dronen måler både høyde og lengde. Dette vises på IPad-skjermen som er koblet til “controller” som styrer dronen. Her kan han se bildet “live”, og styre hvilken vinkel han ønsker å filme fra.

Hvis det utenkelige skulle skje, og han mister kontakt med dronen, eller den kommer for langt unna, vil den øyeblikkelig vende “home”, - det vil si tilbake til et fastsatt hjemmepunkt.

Nederst på siden kan du se et flott opptak som Karl Inge gjorde tidligere i år.

Her setter Karl Inge Jensen opp dronen over Hostovatnet, og filming av isfiskekonkurransen er igang:

 

 

  

Testing av drone og området:

  

Her har dronepiloten filmet sin gode nabo Leif Anders Vold som kjører med snøfres i Grenda:

 

 Filmet av Karl Inge Jensen

 

 

Tekst og film/foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer