Søndag 27. august arrangeres “Resfjellet Opp”.

04.08.2017 - Stein Elshaug
Kategori: Sport, Friluftsliv

Det er i år åttende gang løpet arrangeres, og vi har fått oversendt adelskalenderen for både menn og kvinner i det populære motbakkeløpet som har start på Kølmoen og målgang på toppen av Resfjellet 1161 m.o.h.

På herresiden har flere meget sterke løpere deltatt de 7 tidligere løpene. Rekordinnehaver Norstad Moen representerte Norge under OL i Rio på maratondistansen, og løper neste uke 5000 m under VM i London. En av få som er kapable til å slå rekorden er Johan Bugge, norgesmester i motbakkeløp av året. Ellers finner vi flere navn med lokal tilhørighet på topp 20. Daniel Myrmæl Helgestad er en av grunnleggerne av løpet og er alltid i toppen og må regnes med tross nedtrapping i ski satsingen. Verdensmester i skiorientering Lars Hol Moholdt er også en konkurranseglad fjellgeit som forhåpentligvis dukker opp. Publikum bør også være obs på Kristian Forbord, tidligere proffsyklist som har konvertert til motbakkeløp, og tok en sterk 6.plass under årets NM. Meldal ILs egen Andreas Kvam sies å stille i år, selv om han er betydelig bedre på flate løp vil han kunne være med å kjempe høyt oppe.

adeltopp20 1

På damesiden har man en trofast deltaker i rekordinnehaver Anne Nevin. Hun vinner stort sett alt som er av løp i Trøndelag, men har i år vært skadet og er dermed usikker i årets løp. Stiller ikke hun kan det bli svært spennende. Det er få lokale navn i toppen, men kanskje kan Mari Muan kjempe om en pallplass hvis hun stiller opp på løpet som starter rett utenfor barndomshjemmet?