Hvordan er det å komme fra storbyen Damaskus til Løkken Verk?

Guro Sollie Hansebakken og Øystein Frøyland i Puffin Film, kom lørdag og reiser hjem torsdag. Ennå er ikke filmen helt ferdig.

Produksjonsselskapet Puffin Film startet for nøyaktig ett år siden å lage en dokumentarfilm som skal vises på NRK i 2017.


15.11.2016 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Bok og film, Kultur

De to unge filmskaperne Guro Sollie Hansebakken og Øystein Frøyland i Puffin Film hadde gått sammen om ideen å lage en dokumentarfilm om hvordan unge innvandrere opplever møtet med den norske landsbygda. Hvordan påvirker flyktningene små samfunn?  Kan de ha en positiv innvirkning på miljøet de kommer til?

De reiste til Volda asylmottak for å undersøke mulighetene for å finne noen som var villig til å la seg intervjue og filme over en lang periode.  

Tilfeldighetene ville det slik at et par dager etter at de var inne og snakket med bestyreren for å få noen tips, fikk hun en melding på facebooksiden til asylmottaket. Det var en ung herre som for kort tid siden hadde reist fra mottaket og til Meldal. Han lurte på om noen ved mottaket der kunne hjelpe han med å finne ut hvordan han selv kunne gå frem for å lage en film om sine opplevelser og om livet sitt på Løkken.

Slik ble det til at Guro og Øystein reiste til Meldal for å treffe Maher.

Dokumentarfilmen dreier seg i hovedsak om hovedpersonens kamp for å nå sine mål, og hvordan han går frem for å få oppfylt drømmen sin om et godt liv i Norge.

Maher (21 år) som er hovedperson, drømmer om å bli pilot. Men for øyeblikket er den største kampen å komme inn på videregående skole.

Vi vil blant annet få innblikk i det kompliserte regelverket som gjelder før han blir kvalifisert til å skaffe seg realkompetanse.  

Maher sier han føler at livet hans har stått stille i mange år. Når han kommer inn på videregående skole vil det være starten på veien fram mot målet.

Guro og Øystein sier at de håper filmen kan si noe om det samfunnet vi lever i, fortalt gjennom Mahers historie.

De har også planer om å ha en forhåndsvisning av filmen "Maher midt i dalen",  her i Meldal, før den sendes i NRK. 

 

 

Maher midt i dalen

 Maher jobber som tilkallingshjelp på Prix Løkken   (foto Øystein Frøyland)

 

 

Maher midt i dalen vgs

Maher jobber også for å komme inn på videregående skole   (foto Øystein Frøyland)

 

Tekst og hovedbilde: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer