Og der mista Sander også skien!

Publikum måper overrasket da Bjørntor helt uventet stuper haukråk etter landing

Men hva sa dommerne til det? Og hva syns de om at prinsessa deltok og om Marthe sin nye stil? 


09.03.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Barn og ungdom, Sport, Kultur, Humor

Det tradisjonelle showrennet på Meldal barne- og ungdomsskole ble avviklet med dristige sportsutøvere og et strålende publikum, torsdag formiddag.

En gjeng gjorde seg bemerket blant resten som oppførte seg som helt vanlige publikum. Bare hør her:

IMG 9067

Marcus Nielsen har en egen fanklubb. Jentene i fanklubben hadde dollet seg opp for anledningen og laget flott plakat for Marcus. De gleder seg stort til å se helten sin sveve gjennom lufta. Stor er begeistringen da de klarer å fange Marcus i forbifarta før showkonkurransen starter, og løfter han opp i armene sine. - En stor opplevelse for hengivne fans og heldig var vi som fikk foreviget det følelsesladete øyeblikket! Etter ca 10 sekunder klarte den litt beskjedne, fortumlede helten å komme seg løs slik at han fikk meldt seg på konkurransen.

 

fullsizeoutput 390bFørst til å sette utfor er Tjukksterke Ole som gjør et meget godt hopp etter at han selv hadde testet bakken på forhånd. Vi blir senere vitne til at denne utøveren er svært ambisiøs og briljerer med halsbrekkende øvelser til stor begeistring for publikum. Dessverre viste det seg at han selv ikke var fornøyd med egen prestasjon og gav uttrykk for dette idet han forlot arenaen. Men som sagt: publikum satte stor pris på at han viste sine ferdigheter som overgikk mange av konkurrentene i vanskelighetsgrad. 

IMG 9186

 

“Sandra” Sandvik falt i unnarennet, men klarte å komme seg på bena igjen. Imponerende prestasjon! En fantastisk stil og vakkert gjennomført både teknisk og kunstnerisk. Ingen ville trodd dette da de så hva som skjedde i unnarennet.

 

IMG 9074

Kommentatorer: Karen Kirkholt, Andreas Voldøien Syrstad og Eskil Lystad Meås. Lydansvarlig: Olav Rudland Kvam.

Kommentatorene fikk en vanskelig oppgave da de hadde satt seg ved mikrofonen. Det ble deres oppgave å få tilskuerne til å melde seg på konkurransen. Jeg vil ikke bruke ordet trusler, men sterke oppfordringer ble kringkastet på arenaen. Enkelte ble også nevnt med navn, og kunne ikke annet enn å spenne på seg miniskiene og la det stå til. Noen av dem var livredde da de satte utfor mot hoppkanten. Til kommentatorenes forsvar må det sies at ingen skader kom undertegnede for øre.

 IMG 9263

Julius Yin Yan er svært fornøyd med egen prestasjon, og her ser det ut til at han faktisk tar seieren på forskudd. Julius var tydelig beruset av den store jubelen fra elleville fans, og dommerne fant det best å sende ham rett i dopingkontrollen etter at kommentator'n hadde spurt det viktige spørsmålet: - hvordan gikk det med titsa i fallet, Julius? - Jo, dem berga bra, fikk showstjerna svart før han måtte løpe.

 fullsizeoutput 390e

Prinsessa Guro Mogset burde holde seg for god til å holde på å flakse i lufta midt på lyse dagen. Prinsesser skal vel strengt tatt være til pynt og smile pent.  Men nei da, ikke denne prinsessa! Maken til prinsessenykker har man neppe sett før. Det mest hårreisende er at hun falt på rumpa og forsvant nesten i løssnøen nederst i bakken - skandaløst! Ps! Prinsessekrona hennes var aldeles nydelig!

 

fullsizeoutput 3910

Et nydelig stilfullt hopp av Jan Even. Det skulle imidlertid vise seg å ende med knall og fall i bakken. Se spektakulære bilder av fallet til Jan Even i bildekarusellen ved å trykke på bildekarusellen øverst.

 fullsizeoutput 3913

Torbjørn Dragset

“Bjørn Tor” kom aldri til hoppkanten på første forsøk, men falt som en amatør i unnarennet (det var sikkert smørerne sin skyld). Men dommerne var greie, og lot han få en sjanse til hvor han virkelig "reiste kjerringa" og slo til med haukråk etter landing. Kommentatorene var skeptiske og lurte på om dette var planlagt. Men Bjørn Tor lar seg hverken stoppe av dårlig smøring, eller småfrekke kommentatorer. Han slo til nok en gang, og denne gangen som et avslutningsnummer for de som ikke hadde forlatt stadion.  Det ble en flott salto som vi ser på bildet over.

 IMG 9199

Håvard var en av dem som ble sterkt oppfordret ved navns nevnelse til å melde seg på showrennet. Spenningen var til å ta og føle på da publikum kunne se med egne øyne at denne vanligvis så tøffe karen var vettskremt i det han nærmet seg hoppet! (Kanskje er det en del av showet?) Men bilder i karusellen viser at Håvard flyr som en ørn som angriper et bytte og forsvinner i snøen etter landing.

 IMG 9229

 

Men se på Ola som kommer løpende ned bakken. Helt sikkert en hemmelig triks for å vise jentene at han er i god form og har god balanse. Bildet viser at de er imponert, men det gikk som det måtte gå - med løpinga altså…

 

IMG 9239

Her gjør Oda et strålende hopp som ender på samme måte som alle andre. Hun sklir de siste meterne av bakken på buksebaken og mister munnbindet i det hun landet langt ned i bakken..

 IMG 9283

 

Dette blikket lyser av besluttsomhet og mot!  Ola vet hva han gjør og det beviser han for tilskuerne som jubler i det han elegant svever langt ned i bakken. Men hva sier dommerne til denne stilen. De hadde en svært vanskelig jobb i etterkant av showet.

 IMG 9298

Morten gjør som forrige utøver et nydelig hopp som ender langt ned i bakken. Også Morten forsvant i snøfonnen nederst i bakken. Jeg tror han gjorde det bare for å dempe inntrykket av et perfekt hopp. Men er dette bra nok for dommerne i showkonkurransen? 

 

IMG 9312

 

Marthe har utviklet en meget personlig stil som sikkert ble applaudert av dommerne som både kreativ, stilig og skremmende. Hurra for de som virkelig bidrar til å utvikle sporten.

 

IMG 9322

Sturla Snoen hopper høyt og langt og satser på at en klassisk stil med snert, skal sjarmere dommerne.

 

IMG 9337

Tonje satser høyt og langt, men hey! Hva skjer med venstre fot? Skien flyr ved siden av mens Tonje fortsatt svever i lufta. Men denne showdeltageren mister ikke fatningen. Hun lander elegant og om jeg var dommer, ville jeg gitt minst 18 i stilkarakter.

 

IMG 9350

Sander imponerer med et triks, men plutselig skjer det noe. Skien svever ved siden av atleten og det går som det måtte gå i landingen. En skuffet deltager forlater bakken med skien i handa. Hva dommerne sa til saken vites ikke, Men han fikk forklart seg for kommentatorene.

 IMG 9330

Ved Meldal Barne- og Ungdomsskole har de ikke "bikkja i bakken" men ble på torsdagens arrangement belemret med en fotograf i bakken. Dette fikk Andreas Løseth erfare da han hadde hoppet og måtte gjøre en nødmanøver for å ikke kjøre ned fotografen som på sin side holdt på å rive ned hele sekreteriatet da hun prøvde å komme unna hopperen som kom i god fart. 

 

IMG 9410

10.'s egen sportsfotograf Ole Kristian Børset kom aldri i veien for hopperne.

 

IMG 9065Anna Stene er dommer og Karen Kirkholt er kommentator.

 

En av dommerne, Anna Stene sier om reglene: - Den som dommerne syns har best stil, vinner konkurransen. 

Lærer Harald Kvam fortalte at det er en årlig foreteelse at 10. klasse arrangerer showhopprenn for 8. - 10. trinn. 

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

 

Annonser


Medlemmer