Pop-up lunsjrestaurant på Løkken

Restaurantsjef Jonas Asbøll Storm ønsker alle hjertelig velkommen til bords!

Passer det bedre å ta med maten for å spise et annet sted? Da er take-away en del av konseptet til kokke-elevene ved vg1 på Løkken som åpnet restauranten tirsdag formiddag, og også holder åpent igjen torsdag formiddag.


20.03.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Skole og utdanning

Restaurantsjef Jonas Asbøll Storm ønsker gjestene velkommen korrekt antrukket for anledningen og viser dem til bordene i restauranten som er stilfullt innredet med flott dekorasjon hvor selve menyen inngår i borddekningen. Han sier at de har planlagt restauranten en uke og begynte så smått med tilberedning av maten dagen før åpninga.

Og gjestene lot ikke vente på seg. Kort tid etter åpninga klokken ti, var alle bordene besatt av forventningsfulle lunsjgjester - mange av dem "tilhørende huset", men noen hadde også kommet utenfra for å få en litt annerledes lunsj enn man ellers har muligheter for i Meldal. Dette angret de ikke på. 

 

IMG 0018 

meldal.no var freidige nok til å spørre gjestene om maten de fikk servert, og samtlige svarte positivt. "Dette var godt, det smakte hjemmelaget" kunne sykepleier Jorunn Kissten opplyse. Hun og kollega i hjemmesykepleien Berit Granheim sammen med Hanna Muan Skagemo syns det var helt topp med et restaurantbesøk i lunsjpausen til en forandring.

 fullsizeoutput 3abe

Hanne Mogseth Solstad fikk det travelt med å servere da restauranten plutselig ble full av sultne gjester. Da hun senere ryddet bordene var det mange fine tilbakemeldinger som tydet på at de hadde gjort en god jobb, med både meny, tilberedning og service.

 

IMG 0001

Kjøkkensjef Johan Fonn Solstad har hovedansvaret for menyen og at kokkene lager maten som planlagt. Dette er et samarbeid mellom elevene hvor de har diskutert, smakt og gjort nøye vurderinger av hva som er best egnet til å servere i denne type restaurant hvor gjestene gjerne har det litt travelt med å komme videre til dagens gjøremål.

 IMG 9994

Frid Elise Henriksen har laget en dessert hun er stolt av og forteller at det er sjokolademousse tilsatt konjakk på nøttebunn. På toppen er det sjokoladeglasur og pynt av sjokolade. Denne ble populær blant gjestene.

 IMG 9978

Elever fra andre linjer ved skolen, benyttet seg av tilbudet og var fornøyd med maten. Disse guttene kommer fra Orkdal og Melhus, og pendler daglig til skolen på Løkken. En av dem kom senere og hadde ikke fått mat ennå, men kameratene ville gjerne sitte en stund til i den koselige restauranten og hadde ikke noe imot å vente til han ble ferdig.

Lærer Elisabeth Lyngen skryter av elevene som står på og får til den krevende jobben det er å åpne restaurant. - De er syv elever som skal betjene gjestene og jeg hadde gjerne sett at vi hadde flere elever på denne linja hvor mye spennende foregår. Vi har jevnlig elever på utplassering på byrestauranter, og akkurat nå er en av elevene på en av Trondhjems beste restauranter "To rom og kjøkken".

- Nå snart reiser noen videregående-elever til København på studiereise hvor de blant annet skal besøke en Michelin-restaurant.

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer