Ropa Vieja

 

Heller ikke denne retten har navnet med seg, men den er veldig enkel å lage, og kan være et sunt alternativ for de som ønsker å kutte ned på karbohydratene.


16.01.2017 - Stein Elshaug
Kategori: Mat

Ropa Vieja betyr egentlig “gamle klær”, og er nasjonalretten på Cuba. Nordmenn som reiser til Spania og kanariøyene finner den ofte som en av tapasrettene på menyen. Noen mener at retten opprinnelig stammer fra kanariøyene. Navnet på retten kommer egentlig av at man benytter rester fra igår, dermed så er det et hav av variasjoner på denne retten. Kjøttet kan være storfe, svin eller kylling, men det må være skikkelig langstekt slik at det strimler seg i retten. Nesten som “pulled” konsistens. Det skal ikke være biter. De øvrige ingrediensene man ikke kommer utenom er: Løk, paprika, kikerter og safran eller gurkemeie.

For å lage 4 porsjoner Ropa Vijea trenger du:

 

  • 2 kyllingfileter eller rester av kylling, storfe eller svin

  • litt bacon eller sideflesk. Hvis man har litt chorizo kan man også frese litt av det i pannen.

  • 1 eller 2 bokser med kikerter. I Spania kaller de det Garbanzo.
  • 1 paprika kuttet i små terninger. Kan også bruke tomater

  • 4 fedd hvitløk

  • 1 løk hakket i biter

  • litt timian helst frisk

  • 3 dl vann kan evt byttes med hvitvin

  • 1 spiseskje gurkemeie. Hvis du har safran kan det brukes. Usikker på dosering av det

  • 1 ts grovkvernet pepper

  • litt salt, men kan også gå bra uten.

 

Start med å frese litt bacon/sideflesk i pannen. Du trenger ikke bruke smør eller olje. Putt oppi kyllingfilet hvis du ikke har andre rester fra igår.

20170116 191738

Hvis du har ltt chorizo kan den også frese litt i pannen. da trenger du ikke salt.

Hvis du ikke bruker rester, men må steke kyllingfilet, skal denne bakes litt i stekeovnen 180 gr i ca 40 min.

Putt bacon, løk, paprika/tomat og hvitløk oppi en litt høyere gryte, og fres alt til løken er myk. Pass på at den ikke blir brun.

20170116 201243

Tilsett vann/vin og gurkemeie. la det stå å putre ca 20 minutter mens du gjør noe annet.

20170116 201800

Tilsett kyllingen eller restene og kikertene. La det putre enda 10 minutter.

20170116 204035

Serveres med litt grønt og noe godt drikke.

20170116 210228 1

Velbekomme

Tekst og foto: SE

 

 

Annonser


Medlemmer