Rungende barnelatter fra Storsalen i Meldal samfunnshus

 

Askeladden Friteater med forestillinga "Espen Askeladden og de gode hjelperne" ble vist for fire- og femåringen i alle Meldals barnehager, fredag formiddag.


10.03.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Barn og ungdom, Vinterlarm

Ungene hadde funnet plass på gulvet foran scenen og var spent på hva du skulle få se. 

Og de to skuespillerne med flotte kostymer klarte å få med sitt unge publikum fra første replikk. En fin balanse mellom skuespill og dialog med publikum, gjorde at oppmerksomheten var rettet mot scenen under hele forestillingen. Eventyret om Espen Askeladden er vel kjent for de fleste, men her er en liten oppfriskning av handlingen:

Espen Askeladden vil fri til prinsessa. Han får et skip som går både "til lands og til vanns og i lufta med". Med seg i skipet på vei til kongsgården har han tre "hjelpere". En som spiser gråsten fordi han alltid er kjøttsulten og aldri blir mett.  Én som alltid er tørst, og én som alltid må gå med lodd rundt benet for ikke å fly til verdens ende. Og med disse gode hjelperne og det fantastiske skipet, klarer Askeladden å vinne prinsessa og halve kongeriket. 

Etter forestillingen ble ungene samlet i sine grupper og gikk til Kølmoen for å leke og ha det moro sammen med 1.- og 2.-klassingene.

 fullsizeoutput 395f

 

Askeladden Friteater har sin base i Oslo med eget verksted og for kulisser, kostymer, samt lyd-, og lysanlegg.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer