Samefolkets dag

 

I og med at i dag er samefolkets dag, vil jeg gjerne dele en oppskrift på reinsdyrgryte eller Finnbiff.


06.02.2014 -
Kategori: Furkunnjmat

Reinsdyrkjøtt smaker etter min mening helt nydelig i flere varianter. En varm god gryte passer vel godt selv om det ikke er så typisk vinterkulde for tida.

Finnbiff

til 4 personer

750 g reinsdyrskav

300 g frisk champignon

1 stk løk eller purre

3 dl vann

5 ss rømme

1 dl fløte

2 ss maizenna

3 ss solbærsaft eller tyttebærsyltetøy

ca 1 ts salt og 1 ts pepper

Halvtin reinsdyrskavet.

Smelt smør i en stekepanne og brun kjøttet i små mengder om gangen på sterk varme.  Ha alt kjøttet over i en kasserolle med vannet. Rens og del purre/løk i biter og tilsett sammen med kjøttet.  Kok opp og la det småkoke i ca 30 min. Rens og del sopp i biter og fres den lett i stekepanna før den haes i kasserollen. Rør sammen rømme, fløte og maizenna og tilsett sammen med solbærsaft/tyttebærsyltetøy og smak til med salt og pepper. La det koke litt.

Server sammen med kokt potet eller potetstappe og evt. kokte grønnsaker.

Gratulerer med Samefolkets dag.

Britt G. Moen

 

Annonser


Medlemmer