Simpro rigger for fremtiden

50 % av omsetningen er laget av råvarer som er importert fra hele verden. Minste komponent de bruker i produksjonen på Løkken Verk er 0,6 x 0,3 mm.

Daglig leder i Simpro, Erik Dragset forteller at 2018 ser ut til å bli et av de bedre årene siden Simpro ble etablert i 1990.


02.03.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Næringsnytt

Vi kom inn som "arvtager" til mobiltelefon-fabrikken Simonsen Elektro Løkken (1980-90), og ble starta av Olav Sigurd Kvaale. I dag er vi en helt annen bedrift og har utviklet oss i takt med markedet.

- Etter to tøffe år i 2015 og 2016, har vi greid å snu en negativ trend, sier Dragset videre.

- Vi har fått påfyll av kunder som erstatter tapet av offshore-kunder, og ser at de kundene som har hatt en negativ utvikling, nå har en positiv utvikling igjen. Dette gjør at vi har fulle ordrebøker i første halvår og en god spredning på kunder.  

- Det er en ny situasjon for oss, sett i historisk perspektiv, hvor vi alltid har hatt korte horisonter. Vi har nå en mye sikrere framtid enn vi så for bare ett år siden. Hvis veksten fortsetter vil vi se på om vi kanskje må utvide arbeidsstokken. Men på bakgrunn av den nedbemanningsprosessen vi hadde i 2016, vil vi være litt forsiktig med å tenke kortsiktig når det gjelder bemanningsøkning. Vi vil sikre de arbeidsplassene vi har i dag. 

 fullsizeoutput 336e

 Ny lodde-maskin. En stor maskin som skal behandle ørsmå komponenter. 

 

-Dette året kommer til å bli ekstra spennende da vi er på full fart inn i en mer automatisert og robotisert tidsregning der industri 4.01, en buzzword som brukes innen industrien som går på øke graden automatisering og robotisering av prosesser. For oss betyr økt automatisering/robotisering økt fleksibilitet og kapasitet. Vi vil være mer robust mot svingninger i markedet. 

En annen effekt er at den enkelte ansatte i Simpro vil få andre og mer spennende oppgaver. Dette vil også kreve annen type kompetanse fremover.

Fredag, 23. februar ankom en ny og forbedret loddemaskin. Da meldal.no kom tilbake for å se nærmere på denne en uke senere var det en tekniker fra leverandøren i fabrikken for å få i gang maskinen og lære opp Simpro sine teknikere i bruken.

Forretningsutvikler i Simpro, Kjetil Blokkum viste villig frem det nye vidunderet og sa dette om loddemaskinen:

- Den vil bli svært viktig for vår bedrift. Vi må alltid henge med og levere den teknologien kunden krever. Denne maskinen vil forbedre kapasiteten fem ganger og kvalitet og presisjon blir veldig mye bedre.

 

IMG 8314

Erik Dragset.

Kretskortet blir ført inn i lodde-maskinen og de bittesmå pinnene under blir loddet fast i det grønne kretskortet.

 

IMG 8764

 

Kjetil Blokkum forklarer at et kamera følger prosessen i lodde-maskinen. Maskinen varmes opp og “fluss” (loddetinn = flytende tinn) sprayes på og lodder fast komponentene. Det vi ser på skjermen er loddetinn som skal feste komponentene til kretskortet. Når kretskortet kommer ut i andre enden er det klart for videre prosessering.

 

fullsizeoutput 3371

Teknikerne Linda Ingstad og Oddgeir Opheim får opplæring og ser frem til å ta den nye lodde-maskinen i bruk. 

 

IMG 8320

Pavel monterer komponenter som ikke kan monteres automatisk. Disse skal monteres i dumpere.

 

IMG 8323

 Annen hvert år må arbeiderne sertifiseres som loddemontører


IMG 8324

Tove Hilstad klipper neopren som skal være beskyttelse på powerhylle.

IMG 8328

Klargjøring av produksjon. Stian fester kabel til power. 

 

På Simpro er det mye som skjer for tiden. Fredag kommer et kinesisk oljeselskap på omvisning. De har aldri vært i Norge og kommer for å se hvordan ting foregår på fabrikken de kjøper elektronikk fra. Og neste uke vil studenter fra NTNU komme og vise frem bilen de har laget. Simpro sponser prosjektet hvert år.

 

fullsizeoutput 296d

Trivelig gjeng som hadde kaffepause og gjorde stas på Lillian (neders til høyre) som hadde gebursdag da vi var der første gang for å se på produksjonen, fredag, 9. februar.

-Simpro har et nært og godt samarbeid med Meldal videregående skole og ungdomsskolen. Vi har kontinuerlig flyt av elever som er på utplassering her. Simpro er partnerbedrift for Meldal videregående skole og vi føler at skolen er lydhør for hvilken kompetanse vi kommer til å ha bruk for, sier Dragset.

-Vårt mål er å ha minimum én lærling per år og håper at de som ønsker et fagbrev vil søke som lærling her.

Øverst i trappa sitter Martin Dalsegg som har hatt praksisplass på Simpro, og nå har fått jobb etter endt utdannelse innen elektronikk.

Simpro-gruppen har 46 ansatte på Løkken og 43 ansatte i Trondheim. 

 

Les også: 

Simpro-gruppen inngår ny millionkontrakt med Kongsberg Maritime

Bygger roboter på skolen

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug 

Annonser


Medlemmer