Det ble en frustrerende kamp for hjemmelaget.

Toppkampen mellom Meldal og Kvik var avgjort på en halvtime.

08.10.2016 - Jan Are Melgård
Kategori: Fotball

Publikum hadde knapt rukket å sette seg, før Kvik scoret kampens første mål på Heggøya fredag kveld. Et godt gjennomspill til en rask angrepsspiller var alt som skulle til.

Kvik var det klart beste laget i første omgang, og til tross for at de ikke dominerte veldig i banespillet, virket de mye skarpere hver gang de hadde ballen på motstanderens banehalvdel.

18. minutter ut i kampen stanget bortelaget inn 0-2 etter en godt slått corner. Målscorer fikk stå helt alene og hadde ingen problemer med å overliste keeper.

Knappe ti minutter senere kom det på ny en stikker bak forsvaret til Meldal. En Kvik-spiller nådde ballen først, rundet keeper og satte den enkelt i det åpne målet fra to meters hold. 0-3.

Tre minutter senere blåste dommeren straffe for Kvik, til overraskelse både for publikum og spillere på begge lag. Ingen så ut til å forstå noe av avgjørelsen, men dømt var dømt.

Straffen var velplassert og stillingen 0-4 etter en halvtime var et faktum.
40 minutter tok det før Meldal fikk sin første sjanse i kampen. Einar Rikstad vendte flott bort en Kvik-forsvarer på 16-meteren og hadde kun keeper mellom seg og målet. Dessverre endte skuddet like utenfor stolpen.

I andre omgang kom det ingen sluttspurt fra Meldal. Kvik, på sin side, så heller ingen grunn til å ta ut alt. De kontrollerte 0-4-seieren inn med et kollektivt press som stresset Meldal til å slå upresise pasninger gang på gang.

Meldal er nå pent nødt til å vinne sine to siste kamper for å være kvalifisert for spill i nye fjerdedivisjon neste år. I sesongens to siste kamper møter de tredjesisteplass Trønder-Lyn borte og tabelljumbo Gimse på Heggøya.