Sjefen i det “nye” Trøndelag fylke besøkte Meldal i dag.

 

Odd Inge Mjøen, som er ansatt som prosjektleder og dermed i praksis rådmann i Trøndelag fylkeskommune når de 2 fylkene er ferdig sammenslått 1. januar 2018, besøkte Meldal Videregående Skole i forbindelse med Yrkesmessa som ble arrangert i dag.


05.10.2017 - Stein Elshaug
Kategori: Politikk, samfunn, Skole

Orkladal Næringsforening (ONF) arrangerte parallelt med Yrkesmessa et miniseminar med lønsj for inviterte personer i nedslagsfeltet. Det møtte opp både ordførere og næringslivsfolk til seminaret.

Odd Inge Mjøen startet sitt foredrag med å fortelle at han har sine røtter i Meldal. Hans farfar arbeidet i gruvene på Løkken Verk.

Fylkeskommunen har ansvaret for videregående utdanning, og har som målsetting å opprettholde en desentralisert skolestruktur, noe som lover godt for fremtiden for vår egen videregående skole.

Videre har fylkene ansvaret for fylkesveiene. Her kom Mjøen med et hjertesukk: Fylkesveiene er håpløst underfinansiert i forhold til riksveiene. Det er en enorm skjevfordeling i midler til veivedlikehold her i landet når riksveiene får 10 ganger mer i vedlikeholdsmidler.

Mjøen snakket videre om strukturendringene som skjer i landets fylker og kommuner. 19 fylker skal bli til 10, og i Trøndelag skal 48 kommuner bli til 39. Han roser fylkene og kommunene for raushet hittil i prosessen. Han sier også at han er misunnelig på kommunene som har fått store beløp i reformstøtte mens fylket har fått mye mindre. Mjøen sier videre at Rindal og Halsa må tas godt imot når de skal innlemmes i Trøndelag. Hva med resten av Nordmøre? Her må debatten modnes, og man må bruke erfaringene fra Rindal og Halsa til å lokke flere nordmørekommuner over til Trøndelag.

Ove Snuruås, Øyvind Togstad og Are Hilstad hadde også foredrag i miniseminaret.

Etter seminaret ble forsamlingen invitert på lunsj hos Restaurant- og Matfag. Laks med potetpure og vaniljepudding med skogsbær stod på menyen. Vi ble kort sagt imponert over måten vi ble tatt imot på samt kvalitet og smak på det vi ble servert. Terningkast 6!

Tekst og foto: Stein Elshaug

 

Annonser


Medlemmer