Starter årets matspalte med graut

 

Det er vel ikke helt etter "oppskrifta" å starte nyåret med smørgraut, men det var et brennende ønske om smørgraut her i dag.


08.01.2014 -
Kategori: Furkunnjmat

Middagsønsker mottas alltid med takk, for det meste blir svaret "vet itj" når jeg spør om hva vi skal ha til middag. Da smørgraut stod på ønskelista for nyåret var det bare å trå til. Dette er ikke akkurat noen slankekost, men duogdu hvor godt det er!

Smørgraut

200 g smør

5 ss hvetemel

ca 1 liter melk

3-4 ts sukker

Smelt smør i en kasserolle, rør inn melet og spe med litt melk om gangen.

smørgraut012

Kok opp mellom hver gang du tilsetter og rører inn melka. Det er ikke sikkert du behøver å bruke 1 liter melk, du bestemmer selv konsistensen. La grauten småkoke i et par minutter etter at du har fått passende konsistens. Jeg hadde en fløteskvett stående i kjøleskapet og bytta ut fløte med litt av melka.

Server med kanel og sukker, bruk som pålegg på vaffel eller brødskive. Godt...

For å få en komplett middag med litt saltmat, ble det i dag servert nydelig Serranoskinke innkjøpt på årets juleferie på Gran Canaria og norsk Kalvesalami fra Rennebu, rester fra potetstappa fra gårsdagens fiskemiddag og en salat av snitta hodekål, kulturmelk og kesam.

Se også www.furkunnjmat.no for flere oppskrifter. Oppskrift på smørgraut finner du også i Furkunnjmat, Enkelt og Ekte.

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer