Stor aktivitet og vaffelsteking på frivilligsentralen mandag formiddag

Nå vaffelpressa går, blir det som regel god stemning

I høstferien er frivilligsentralen en trivelig møteplass for mange.


09.10.2017 - Hilde Stina Elshaug

Leder for Meldal frivilligsentral, Anne Mari Svinsås og Johanne Opheim benyttet mandag høstferiens første dag til å orientere om frivilligsentralen og BUA Meldal for flyktninger. Flyktningene ved voksenopplæringa har ikke høstferie, så derfor er det laget et opplegg for dem her ut uka. Det vil blant annet bli oppgave i tekstskriving og et minikurs i bruk av Foreningsportalen som er et samarbeid mellom Meldal kommune og meldal.no om å samle alle arrangementer med lag og foreninger i samme kalender. Dette ser ut til å falle i smak hos denne gjengen som er svært motiverte for nye oppgaver.

 

IMG 6964

 

BUA Meldal er et nasjonalt konsept hvor man kan få lånt seg diverse sportsutstyr man enten ikke har råd til å kjøpe, eller ser for seg at man bare kommer til å få bruk for et par ganger.

Odd Inge Sletvold som er boveileder for flyktninger, viser frem lokalet i andre etasje på HOB-bygget som er pusset opp og malt i samme farger som logoen til BUA. Lokalet vil etterhvert fylles opp med nyinnkjøpt utstyr basert på en spørreundersøkelse gjort av Johanne Opheim rundt i kommunen. Så det er lokalbefolkningen (stort sett ungdommer) som har bestemt hva som er behovet, og hvilket utstyr som må kjøpes inn.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer