To bygg kom opp i løpet av tre timer

Her har dugnadsgjengen jobbet seg varm etter en et par timers venting i litt hustrig vær på Våttån tirsdag kveld

Tirsdag 22. mai ble en merkedag for prosjektet med å bygge ny hytte på Våttån. 


26.05.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Friluftsliv, dugnad

Mesteparten av materialene og utedoet ble da fraktet opp med helikopter. Sand og sement ble kjørt opp på skuter i vinter og sokkelen ble støpt på dugnad tirsdag, 15. mai.

Initiativtaker og dugnadsarbeider, Jørn Arild Drugli befant seg på lasteplassen sammen med broren Erik Drugli og Arnfinn Gunnesmo for å stroppe på lasten, før de gikk opp til Våttån for å hjelpe til med bygginga av hytta. De var heldige og kom tidsnok til å få med seg serveringa som damene Mari Gunnesmo, Helene Totland Aa, og Hanne Drugli sto for, før arbeidet fortsatte. Da var det allerede begynt å bli sen kveld. 

 

 På videoen ser vi første leveranse som er vegger. Video: HSE

 

På grunn av lavt skydekke ble helikopteret noe forsinket, men når de først kom igang var jobben gjort på noen minutter. Med stor presisjon ble den verdifulle lasten levert på anvist plass mens dugnadsarbeiderne jobbet på spreng med å bygge hytta fortløpende. Den tyngste lasten var på ca. 850 kilo. 

Veggene som er bygget av elever på VG 2 Byggteknikk ble fraktet først og landet klokken 18.40. Disse var allerede på plass da taket kom klokken 19.30 og kunne senkes akkurat der det skulle monteres.  Takkonstruksjonen er bygd på yrkesskolen av Roar Simundset og Paul Grefstad.

Vinduene ble også påmontert raskt og man kunne se konturene av hvordan det kommer til å bli; et praktbygg på en liten fjelltopp med nydelig utsikt i alle retninger. Og noe helt annet enn det gamle bygget som står der fra før som et minne om gammel tid. Jørn Arild Drugli sier at den gamle hytta er selve monumentet på Våttån og at den nye, som også skal være åpen for alle, derfor er litt tilbaketrukket fra den gamle hytta. 

Utedoet er laget av Egil Nilsen og Olav Reinert Bergsrønning. Den ble presist levert på klargjort plass litt lenger ned i terrenget sør for hytta. En gjeng tok seg av leveransen og snart var doet klart til bruk. En sjefsavgjørelse om å bygge skjørt på lille-huset, ble tatt på stedet av Egil Nilsen etter befaring.

Olav Reinert fant raskt frem garnityret som han selv har designet og laget spesielt til dette: Dørhåndtak og lås (til yttersiden for å hindre vinden i å blåse den opp) laget av amerikansk furu, til knoppen på dolokket har han fått tak i svarteik, og dorullholderen er laget av bambus. Dette bidrar absolutt til å gjøre Våttån verd et besøk!

Geir Hidle er lærer på VG 2 Byggteknikk og skryter av elevene som har gjort en god jobb med å bygge vegger og forskaling til grunnmuren. Elever ved skolen har også tidligere bidratt og har blant annet bygget paviljongen på Frilsjøen. -Det er artig å kunne bygge noe for nærmiljøet og som vi alle kan bruke senere, sier han og kan opplyse om at elevene vil komme til Våttån senere. Hidle har etter grundige diskusjoner med Jørn Arild som hadde idéen, tegnet hytta som er inspirert av en hytte kalt "Blånebu".

 

 

33367264 10214757495003068 1411908797059825664 n

Espen Hunvind (losser), Ola Fiske Asphol (pilot), Erlend som gledet seg til å få sitte på sammen med bestefar Jørn Arild Drugli og Arnfinn Gunnes (helt til høyre). Bildet er tatt av Helga Romundstad ved dammen i Bjørndalen.

 33611695 192969698189033 9079403805379919872 n

Torsdag, 24. mai var det dugnad igjen og det første laget med tro og opplekting er nesten ferdig. Foto: Dugnadsfolk.

 

Les også: Dugnadsarbeid på Våttån

 

Foto fra Bjørndalen: Helga Romundstad

Tekst og foto/video fra Våttån: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer