Svorka lanserer nytt konsept: Grendafiber

 

Svorka har de siste årene satset massivt på fiberutbygging i egne eierkommuner, samt i Meldal og Orkdal.


14.06.2017 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Pressemelding

Nå ønsker selskapet å tilby kunder som pr. i dag ikke står på utbyggingslisten et alternativ for å få rask tilgang til fiber, og lanserer derfor et nytt konsept: Grendafiber. 

Fullt fokus på fiber i Svorka

Pr. i dag tilbyr Svorka bredbånd via tre ulike teknologier; radio, coax og fiber. Med stadig økende krav til kapasitet, både i hjemmet og på jobben, er fiber fremtiden også for Svorka. Fiber er den eneste bredbåndteknologien du er sikker på vil være der i mange år fremover, og som kan utvikles i takt med stadig endrede krav til kapasitet og hastighet, sier innovasjonsdirektør Håkon Solvik i Svorka. Vi har derfor fullt fokus på å opprettholde utbyggingstakten på fiber i tiden som kommer. 

Svorka lanserer Grendafiber
Kostnadene i forbindelse med utbygging av fiber er i stor grad relatert til avstand, og i Norge er det mange grisgrendte kommuner med svært liten befolkningsandel i tettbygde strøk. Siden fiberutbygging er både tids- og kostnadskrevende vil de tettest bebygde områdene bli prioritert først. Selv om Svorka investerer store summer i fiberutbygging de kommende årene vil det være områder hvor det vil ta tid før det kan forventes utbygging. Svorka lanserer derfor et nytt konsept, slik at man også her kan få fiber raskere: Grendafiber.

Grendafiber innebærer et samarbeid mellom Svorka og en lokal ildsjel eller et grendelag, der Svorka legger til rette for egeninnsats, slik at det er mulig å bygge ut fiber til flere.

Grav selv – få fiber langt raskere
Vi har stadig henvendelser fra enkeltpersoner og små grupper av husstander som ønsker fiber. Vi har selvsagt full forståelse for at alle ønsker fiber så raskt som mulig, men ber samtidig om forståelse for at vi må holde en utbyggingstakt som står i forhold til ressursene vi har tilgjengelige, sier Solvik. 

Nå som vi lanserer Grendafiber håper vi at mange som venter på fiberutbygging i sitt område ser mulighetene dette gir. Sørg for graving, så stiller vi med det som trengs ellers. Da kan du få fiber installert i løpet av forholdsvis kort tid, avslutter Solvik.

Selskapet oppfordrer alle som er interessert i å vite mer om Grendafiber til å ta kontakt
pr. epost, eller telefon.

FAKTA OM SVORKA
Svorka er et offentlig eid energiselskap på Nordmøre, hvor bredbånd er en del av kjernevirksomheten. Selskapet med ca. 80 ansatte tilbyr pr. i dag bredbånd via tre teknologier: fiber, coax og radio. I tillegg til utbygging i Surnadal, Rindal og Halsa tilbys nå fiber i Meldal og Orkdal.

Kontaktinformasjon – Svorka:
Håkon Solvik
Innovasjonsdirektør – Svorka


Kommentarer blir sjekket av redaksjonen før de offentliggjøres

Skriv kommentar

Kommentarer

Ingen har skrevet en kommentar ennå.

RSS-feed for kommentarer på denne siden | RSS-feed for alle kommentarer