Temakveld med Thamshavnbanens Venner

Selv om restaurantvogna ikke er av originalvognene ved Thamshavnbanen er den ofte med i museumstoget. Foto: Orkla Industrimuseum

Onsdag 22. mars ved Orkla Industrimuseum.


17.03.2017 - Jan Are Melgård
Kategori: Kultur, Nyheter

Onsdag 22. mars inviterer Orkla Industrimuseum til åpent møte om Orkla Industrimuseum. Møtet finner sted i Informasjonssenteret ved museet.

Dit kommer Thamshavnbanens Venner for å snakke om de prosjektene de har jobba med i 2016 og vinteren 2017, samt for å fortelle om planene de har for sommeren.

Ivrige dugnadsarbeidere i venneforeninga har i vinter skiftet ut en god del av panelet på restaurantvogna på Thamshavnbanen. Vogna ble satt inn på verksted i høst, da det ble avdekt råteskader på den. Mange timer har gått med på å få vogna tilbake i tipp topp stand, men nå begynner arbeidet å gå mot slutten. Samtidig er det planlagt mer arbeid på vogna til neste vinter.

Tidlig på sommeren i fjor la Thamshavnbanens Venner nytt dekke på mellomplattformen på Svorkmo stasjon. I år står Løkken for tur.

Venneforeninga har en rekke aktiviteter planlagt for sommeren i 2017 – både dugnadsprosjekter og arrangementer. Mye av det som skjer er i nær tilknytning til arbeidet ved Orkla Industrimuseum, både når det gjelder drift og vedlikehold, men også på formidlingen av historie.

Museet kommer også til å presentere noen av sine planer for sommeren i løpet av dette temamøtet.

I tillegg er det verdt å nevne at industrimuseet har en ny utstilling på plass. Den blir det selvsagt mulig å besøke denne dagen. Flere kunstnere fra UKM har nemlig gått med på å stille ut bidragene sine ved Informasjonssenteret. Utstillinga blir hengende der ut mai.

Annonser


Medlemmer