Tid for fårikål

 

Høsten er toppsesong for godt lammekjøtt og fårikål er da et fast innslag på middagsbordet.


09.10.2014 -
Kategori: Furkunnjmat

Lammekjøtt er smakfullt og mørt, og til fårikål bruker jeg å salte det kvelden i forveien. Det blir da nydelig gjennomsalta og enda mørere etter min mening. Jeg strør da passende med salt over kjøttbitene og lar det stå kaldt til neste dag. Sesongens hodekål og gulrot er også nydelig på smak nå. Jeg har den siste tiden prøvd å få tak i økologiske grønnsaker, de smaker utrolig mye bedre enn "vanlige" grønnsaker.Årets rørte tyttebær setter prikker over i-en.

Fårikål

1,5 kg - 2 kg lammekjøtt (fårikålkjøtt med bein)

ca 1 hodekål av normal størrelse

4 ts hel svart pepper

ca 5 dl vann

Hvis du ikke har salta på kjøttet kvelden i forveien, ca 2 ts salt. Smak deg fram etterhvert.

Fårikålkjøtt

Del hodekål i passende skiver/båter.

Legg kjøtt og kål lagvis i en kasserolle. Hell på vann og tilsett hel pepper og evt. salt.

La fårikålen stå å småputre på svak varme i ca 2 timer. Den nydelige duften sprer seg i huset mens du ordner med kokte poteter og gulrot som tilbehør.

Ønsker du å "jevne" fårikålen kan du strø på 1-2 ss hvetemel mellom lagene før du starter kokinga.

Dette er mat som blir nesten av seg selv, alt i en gryte. Fårikål smaker nesten enda bedre når den varmes opp dagen etterpå, så lag mye!

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer