Meldal slo Røros på Heggøya og har nå luke ned til bunnstriden.

19.05.2017 - Jan Are Melgård
Kategori: Fotball

Meldal tok torsdag imot tabellnabo Røros til kamp på Heggøya. Og som forventet ble det en forholdsvis jevn batalje.

Hjemmelaget var dog hakket hvassere i første omgang og de kom til et par småsjanser foran Røros-målet, før de endelig fikk hull på byllen et kvarter ut i kampen. Da Eirik Skjevdal ble spilt gjennom alene med keeper, gjorde han ingen feil og satte ballen kaldt i lengste hjørne.

Et kvarter senere kom Meldal til to enorme dobbeltsjanser. Den andre endte med straffespark til hjemmelaget, da en Røros-spiller forsøkte å få unna ballen med et høyt spark som nesten traff Skjevdal i hodet.

Vidar Røttereng var sikker fra straffemerket. 2-0.

Drøye seks minutter senere ble Skjevdal spilt gjennom på nytt, bare for å bli felt av en utrusende Røros-keeper. Keeper gjorde det godt igjen, da han reddet Røtterengs påfølgende straffeforsøk.

Ting så likevel bra ut, da Meldal gikk til pause med en solid 2-0-ledelse.

I begynnelsen av andre omgang var det dog Røros som så skarpest ut. Bare fem minutter av omgangen var spilt, da en feilpasning ga Røros en kontringsmulighet som endte opp i nettet bak Solem. 2-1. Røros hadde et par store sjanser til de neste ti minuttene uten uttelling.

Hjemmelaget hadde også sine sjanser, blant annet Ole Ingar Helgeton som passerte flere motstandere før han avsluttet hardt like til side for mål fra 18 meter.

Så, 71 minutter ut i kampen, ble Skjevdal spilt gjennom for tredje gang i kampen. Måltyven rundet keeper og satte ballen trygt i det åpne buret fra spiss vinkel. Skjevdal ble forøvrig kåret til Meldals beste spiller.

3-1-ledelsen varte ikke lenge, da Røros utlignet igjen bare minuttet senere.

Hjemmelaget lot seg heldigvis ikke stresse av baklengsmålet og kontrollerte resten av kampen og var nærmere 4-2 enn Røros var 3-3.

Sluttresultatet ble 3-2 til Meldal, som nå ligger på sjuendeplass på tabellen, fem poeng foran åttendeplass Røros og bare to poeng bak tredjeplass Melhus, som har en kamp mindre spilt.

I neste kamp møter Meldal nettopp Melhus på bortebane. Kampen spilles på Gruva kunstgress torsdag 25. mai.