Topper australsk radioliste

Dave Evans og Barbed Wire gjør det godt på australske radiolister. Bildet er av Atle Steigedal og Barbed Wire fra en øving i 2016.

Barbed Wire og Dave Evans gjør det godt «down under».


13.07.2017 - Jan Are Melgård
Kategori: Kultur

Siden Barbed Wire og tidligere AC/DC-vokalist Dave Evans i vinter slapp ep-en «Wild», har låta «Go Wild» toppet spillelistene til australske Radio Indie i 5-6 uker.

Toppingen av radiolistene kom først etter at ep-en var sluppet i fysisk format mot slutten av mai. «Wild» kom ut digitalt i månedsskiftet februar/mars.

Barbed Wire-gitarist Atle Steigedal synes naturligvis det er stas å høre at låta har slått an «down under».

- Det har gått litt over hodet på meg, jeg har ikke fått fulgt det opp ordentlig selv, men det er klart det er artig. Jeg hadde ikke forventa dette, selv om jeg vet at EP-en er veldig bra, sier Steigedal på telefon fra de svenske skoger, hvor han er på ferie.

Låta spilles også jevnt og trutt på radioen i England.

- Det har blitt noen intervju og telefoner derfra også, ja. Mottakelsen har stort sett vært bra. At det er litt tunggrodd her til lands, er ikke noe nytt, humrer han.

Rundt månedsskiftet august/september kommer Evans tilbake til Norge for å spille tre konserter med meldalsbandet.

Torsdag 31. august spiller bandet ved Hard Rock Café i Oslo, før ferden går til musikk-kjeller’n i Gran fredag 1. september. Lørdag 2. september spiller de ved Olavs pub og spiseri i Trondheim i forbindelse med Trondheim Tattoo Convention.

Cirka to uker senere, fredag 15. september, spiller bandet opp til dans på Byscenen, som support for rockelegendene i Backstreet Girls.

 - Vi håper også å komme i gang med innspillingen av ny plate før jul. Plata skal etter planen komme ut i løpet av 2018.

Steigedal forteller også at planene om å spille inn plate med Backstreet Girls og Valentourettes-gitarist Petter Baarli fortsatt lever i beste velgående.

- Planen er å dra til Frankrike for å spille inn plata, når Petter har det litt roligere. Backstreet Girls og Valentourettes er ute og spiller langt mer enn det vi gjør. Petter har brukt det franske studioet mye, så han vet hva vi går til. Det blir rock’n’roll.

Atle og Petter var nylig til London på husfarferie. Planen var å se konsert, men den ble avlyst. Det la uansett ingen demper på turen.

- Det var «one for the book», det. Vi kjøpte noen gitarer og hadde det kult sammen. Så må jeg bare få påpeke at jeg har byttet ut øl med te og vann, sier han og holder seg alvorlig i cirka fire sekunder før han begynner å le.

Annonser


Medlemmer