Trener i elitetroppen i Trondhjems Turnforening

-Mitt langsiktige mål er å komme på landslaget, sier den talentfulle turneren Nora Sagvold

For å bli en så god turner som mulig, hadde Nora Sagvold søkt om å få trene sammen med Malvik turnforening som hun visste var i norgestoppen med turntroppen sin.


06.10.2017 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Sport, Barn og ungdom, Bli kjent med...

Men ved en tilfeldighet ble Nora sitt turntalent oppdaget av trener Inga Often Flø i TT (Trondhjems Turnforening) da hun tilbrakte flerfoldige timer på Rush trampolinepark på Tiller i sommer.

-Jeg syns det er kjempegøy å trene på Rush og ble kjent med mange hyggelige folk der, forteller Nora. Jeg trente mye på skru, og det var spesielt en gutt som heter Oscar som lærte meg veldig mye.

Nora Sagvold fyller 13 år i 2018 og fra januar får hun fast plass på juniorlaget til TT som kom på fjerdeplass sammenlagt i NM i år.

Inga Often Flø er hovedkoordinator for junior og senior på troppsavdelingen i TT. Hun har i et skriv til mamma Elin Birgitte Sagvold beskrevet opplegget de har rundt de unge turnerne som ønsker å konkurrere nasjonalt. Hun sier at de har et stort team av trenere med høy kompetanse og kan tilby et “skreddersydd” opplegg rundt den enkelte utøver.  

-Jeg håper på å få bli med på landslagssamling med TT til neste år. Og hvis jeg ikke blir tatt ut, så har Karen i Meldal turn lovt å undersøke muligheten for at jeg kan delta med Meldal IL. Nora forteller at alle trenerne hjemme i Meldal støtter henne 100 prosent og Karen Gjervan Rise og Marthe Jerpstad vil komme å se på treningene i TT. De har også gjort avtaler om skyss til og fra trening med gode venner. Hun sier videre at trenerne i Meldal har betydd mye for at hun har valgt turn fremfor alt annet. Mamma Elin forteller at Nora har snakket veldig mye om de flinke trenerne på turninga. Det er spesielt Åse Wuttudal, Eli Lilleås Møkkelgård, Karen Gjervan Rise og Marthe Jerpstad som er de store forbildene. Så har hun jo flere gode venner i Meldal turn. Selv om hun melder overgang til TT, får hun trene så mye hun vil med Meldal som har noen av sine treninger på Orkanger (konkurransetroppen).

 

 IMG 6903

 

Selv om Nora har blitt en dyktig turner i Meldal, må hun søke seg til andre klubber for å konkurrere i Norgeseliten, og på nordisk nivå. Meldal har trenere med like høy kompetanse i turn, men kan ikke tilby mange nok treninger per uke, og har heller ikke det utstyret som kreves. En egen turnhall er et must for at klubben skal kunne tilby trening på høyt nivå.

 

 

For Nora Sagvold er turning en lek, og det morsomste hun vet å holde på med. På Fotballbanen nær hjemmet på Løkken kan hun boltre seg fritt. Hun har vært innom det meste som blant annet håndball, fotball, klatring, drilling i korpset og drev med ballett fra hun var fem til syv år. Men det var altså det gode turnmiljøet i Meldal og følelsen av mestring i turn som ble avgjørende for hva hun vil prioritere.

 

IMG 6875

 

De vanskeligst øvelsene Nora gjør er dobbel pikert med halvskru på trampett, pikert salto - stift  - salto/helskru på tumbling og baklengs  på tumbling: araber - flik falk - bobbel baklengs salto, men på den må hun trene mer på å lande helt støtt.

 

 

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer