Turnfestens biffgryte - til 6 personer

 

Denne retten ble med stort hell servert til nærmere 1000 barn og voksne som festmiddag på barnekretsturnstevnet i fjor. Anbefales!


25.04.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Mat, dugnad
IMG 0471

Her er Kristin Øverland i full sving under stevnet på skolen/Kølmoen, juni 2018. Foto: HSE

-Turnstevnet er muligens litt gammelt nytt, sier den driftige Kristin Øverland som tok på seg hovedansvaret for matservering til rundt 1000 turnere med ledere da det ble klart at Meldal IL skulle arrangere barnekretsturnstevnet i 2018.

-Hvis du skal skrive noe kan du gjerne vinkle det mot dugnader i disse maitider, foreslår hun når jeg tar kontakt. 

-Det er tilfeldig at jeg ble "matsjef" for turnstevnet, siden jeg aldri har hatt mye med turn å gjøre. Jeg traff Olaug Muan på butikken og hun spurte om jeg ville være med i matkomiteen - neste spørsmål var om jeg ville være leder.

-Vi var fem damer, ingen med aktive turnere, men alle med god dugnadsånd.

-Da jeg lanserte ideen om kortreist og hjemmelaga mat var de andre straks med på den ville ideen. Smakstestinga ble gjort på familien og komiteen. Jeg har skrevet ned alle oppskrifter, innkjøpslister og annen info i en perm som er overlevert idrettslaget.

-Vi hadde det utrolig trivelig på alle bakedugnadene, møtene, og selve stevnet var helt utrolig morsomt sier Kristin som heller ikke ser mørkt på flere dugnader.

-Det er jo lettvint å møte opp og ta ei vakt, men litt mer jobb å ha ansvaret, er vel erfaringa mi, sier Kristin Kristin Øverland som også laget oppskrift på en svært vellykket tomatsuppe med mye godt i.

 

Turnfestens biffgryte - til 6 personer

1 kg storfekjøtt (mørt)

3 ss smør til steking

½ fedd hvitløk

¼ ts pepper

1 ts salt

6 dl vann

4 ½ ts mørkt buljongpulver

2 ½ ts tomatpurè

1 liten bit laurbærblad

½ dl fløte

25 gr mel

1 ss sukker

120 gr rødløk kvarte ringer

120 gr gulrot i staver

100 gr paprika i strimler

 

-Ha salt og pepper på kjøttet.

-Ha litt godt smør i panna, fres hvitløken i og brun kjøttet (hvitløk kun i første steking)

-Kok ut panna med vann mellom hver steking.

-Ha resten av vannet og buljongpulveret samt tomatpurè, laurbærblad og sukker i gryta, og la kjøttet koke litt (til kjøttet er godt og mørt).

-Ta ut laurbærbladet.

-Ta kjøttet ut av sausen

-Jevn sausen med fløte og mel som jevning.

-Pisk dette godt ut slik at det ikke blir klumper i sausen. Sil hvis nødvendig.

-Blank løken og ha i sausen.

-Ha i gulrotstaver.

-Ha i kjøtt og kok til ferdig gryte

-Paprika has i rett før servering slik at den ikke forsvinner i kokingen.

Gryta er best med potetmos til.

 

Bildene er fra Meldal IL sin facebookside:

 

fullsizeoutput 5683

-

fullsizeoutput 5686

 

 

Red: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer