Yrkesvalget som gir deg muligheter for fremtiden både lokalt og nasjonalt

Arkivfoto

1.Mars er søknadsfristen for dalførets 10-klassinger til å søke videregående utdanning


12.02.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Pressemelding, Skole og utdanning

I den forbindelse så ønsker en del av dalførets godkjente lærebedrifter innenfor Hotell og restaurantnæringen å vise vårt behov for fagarbeidere i vår region.

Torsdag 15.02 vil lokale lærebedrifter, Restaurant og Matfag ved Meldal vgs og Opplæringskontoret for hotell og restaurantfag stå på stand ved AMFI Orkanger.

Vi oppfordrer elever, foreldre, lærere, rådgivere til å besøke vår stand for informasjon om restaurant og matfag og de mulighetene det gir.

Yrkesvalget som gir det muligheter for fremtiden både lokalt og nasjonalt

Restaurant og Matfag gir deg muligheten til å bli :

Kokk, servitør, konditor, baker, pølsemaker, butikkslakter, sjømatproduksjon, industriell matproduksjon, hotelldirektør, fabrikksjef, kjøkkensjef matteknolog etc……

 NHO-REISELIV :

Stor mangel på arbeidskraft

Både lokalt og på landsbasis er optimismen stor i reiselivsnæringen, men bransjen har store utfordringer med å få tak i nok og riktig arbeidskraft. Ifølge NHOs kompetansebarometer etterspør 6 av 10 reiselivsbedrifter et stort behov for faglærte i reiselivsnæringen

Kokkebehov både nå og senere

NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold tror det vil være sterk etterspørsel etter kokker med kunnskap om norske råvarer både på kort og lang sikt.

– Reiselivet kommer til å bli en svært viktig næring for Norge fremover, og norsk mat er en helt sentral del av det norske reiselivsproduktet. Dyktige kokker som kan utnytte norske råvarer, vil være svært etterspurt også om 20 år, sier hun.

Les med om utdanning på :

www.skaffdegenfremtid.no

www.restaurantogmatfag.no

www.meldal.vgs.no

www.okhrt.no

 

Med vennlig hilsen

 

Øystein Kvåle

Rådgiver

 

 

 

Annonser


Medlemmer