Noen kommer, noen går.

 

Samtidig som Bjørg Muan ble takket av som en trofast medarbeider på COOP Å i mange år, ble Morten Fredheim ønsket velkommen som ny medarbeider på. 1.april tar han over som daglig leder.


04.01.2021 - Aud Inger Kalseth

Varetellinga var i år lagt til søndag tredje januar. Da kunne det telles uten at noen kunder ventet på å få handle, og de som manglet noe etter nyttårs-helga, kunne handle på lørdag. Det var en erfaren gjeng som møtte opp kl.09.00 søndag morgen og raskt kom i gang. Det var de ansatte, noen få fra styret og andre som hadde vært med før. Noen prøvde seg for første gang.

I den grad noen pratet, gikk det på muntre kommentarer, gode råd og noen dårlige. Alle sammen får øvd på telle-ferdighetene på en slik dag, spesielt fra en til hundre. Noen få tilfeller av multiplikasjon er det, men det meste av "vanskelige" utfordringer tar datamaskiner seg av. Hvert år blir det oppdaget varer som man ikke legger merke til når man er på handel. Muntre kommentarer om det store og uventede vareutvalget, er et gjennomgangstema. Er det nødvendig med så mange sorter kattemat? Hva er det vi baker som krever så mange melsorter?

Gunn Oddveig serverte salat, brød og drikke. Det smakte bra etter all julematen. Det er Gunn Oddveig som produserte årets julegave til ansatte og styret også. Gode votter med tema-mønster. 

Heldigvis hadde de ansatte gjort et godt forarbeid, så da klokka passerte 14.30, var det meste unnagjort.

Så var det tid for kaffe og kake og alle samlet seg. Da tok daglig leder Frode Ysland ordet og benyttet anledningen til å takke av Bjørg Muan. Det ble blomster og en gavesjekk. Vel fortjent! Styreleder Rolf Arne F. Bruholt takket også Bjørg for innsatsen og takket for godt humør og mange smil. Bjørg var ikke helt bekvem med den raske utviklingen av datamaskiner, men det gikk bedre og bedre, og nå kommenterer hun alt som er mye enklere med data. Det ble kommentert. Det blir nok en annerledes hverdag når hun ikke skal gå på butikken lenger i en alder av 70 år!

Samtidig hadde Morten Fredheim sin første arbeidsdag på Å-Bua. Han har ingen erfaring med COOP, men mange års erfaring fra Rema o.a. Men han har tre måneders overlapping før han selv tar over som daglig leder. Før det skal han lære seg COOP-systemet, Å-bua og kulturen i Oppbygda. 

Annonser


Medlemmer