A-laget med 5 strake.. mens juniorene fikk bank av Rosenborg

Juniorene under kampen

A-laget var i helgen på bortemøte mot tabelljumbo Klæbu. En kamp som rett og slett skulle vinnes. Noe hjemmelaget var fullt klar over. Egentlig et irriterende utgangspunkt for en fotballkamp. Klæbu var lite interessert i å spille fotball. De var også lite interessert i fotballer. Ballen var like mye i skogen som på banen i første omgang. Det drøyde lenge før Meldal fikk hull på byllen. Stian Bergsrønning satte inn 0-1 rett før pause. Onde tunger hevdet at ballfordeling i første omgang var Meldal FK – keeperen til Klæbu 50-50!

22.09.2010 - Frode Langeng
Kategori: Fotball

I andre omgang ble undertegnede beordret til å være ”ballmus” bak Klæbu sitt mål. Kim Kielland satte i relativt rask rekkefølge inn hele tre mål etter hvilen. Meldal benyttet sjansen da til å bruke alle atten spillerne. Eirik Skjevdal satte inn 0-5, mens Einar Rikstad skåret sitt første A – mål og satte inn sluttresultatet til 0-6. Meldal hadde en haug med sjanser i andre omgang. Treverket ble truffet hele fire ganger. Dagens avslutning hadde Olav Lo fra tre meter. Han gikk for kraft. Ballen gikk over mål, i tillegg til å gå over handballhallen i Klæbu.

Etter at både Nidelv og Fram tapte hver sin kamp, leder nå Meldal med seks poeng på sine rivaler om å ta steget videre før to kamper gjenstår. Målforskjellen er også i vår favør. I teorien kan vi ennå gå på ei blemme etter de to siste kampene, men det ser lyst ut.

Juniorene var siste uke på Lerkendal og spilte mot Rosenborg i førstedivisjon. Egentlig burde jeg skrevet en ”Nord Koreansk” versjon av kampreferatet og fjernet det første og siste kvarteret. Da hadde vi nemlig vunnet. Men vi fikk juling med 8-3.

Det var en stor opplevelse for spillerne å få dette oppgjøret. Mange Meldalinger var samlet på Lerkendal og det var tydelig et stort øyeblikk å entre banen mot de svarthvite, noe som gav et tydelig bilde på starten av kampen. RBK ledet 2-0 allerede etter ti minutter. Meldal var stille i munnbruken og tafatte. Derifra og ut var det en jevnspilt førsteomgang, der Meldal hadde flest sjanser. RBK satte likevel pauseresultatet til 3-0 mot slutten.

Andre omgang startet som den første. Rosenborg satte tidlig inn 4-0, før Eirik Skjevdal reduserte etter å ha headet inn en corner. Dette tente guttene. Eirik satte rett etterpå inn reduseringen 4-2, før Knut Kåre Brøndbo reduserte til 4-3 på straffe. Meldal presset hardt noen minutter etter dette, men det var RBK som skåret det neste målet. Da var det tydelig at hodene til Meldalingene mistet all tru. Rosenborg lekte seg med backer høyt oppe på banen de siste ti minuttene og lagde det pene sluttresultatet.

Det skal sies at Rosenborg har et ungt juniorlag der det stort sett er 93 og 94 årganger hentet fra hele landet. Men.. Meldal stilte også med hele åtte spillere fra disse årgangene i store deler av kampen.

Kampen var en stor opplevelse, spesielt da Meldal presset Rosenborg bakover i lange partier av kampen.

NB: ONSDAG 22. SEPTEMBER. JUNIORKAMP PÅ HEGGØYA!