Da ble det Lasse sin tur, etter 3 år i læretid skilter han nå med fagbrev i aktivitørfaget

 

Etter 3 år som aktivitør lærling har nå Lasse Hilstad Sørmo de tre siste dagene vært i ilden og gjennomført sin fagprøve i aktivitørfaget. Lasse har nedsatt syn på grunn av albinisme, tilnærmet 10 % av det vi med normalt godt syn har. For Lasse er dette en utfordring som han hverken lager et nummer av, eller som han ser på med alt for store begrensning


18.11.2020 - Rita Smedplass
Kategori: Bli kjent med..., Leserinnlegg, Skole og utdanning, Orkland kommune

Lasse har valgt en noe utradisjonell utdanning der det hverken er mange stillinger ledig, og det er heller ikke mange menn som tar dette yrkesvalget. Lasse har gjennom hele lærlingetida vært ansatt ved Meldal helsetun hvor det stort sett er bare damer, noen unntak fins som på kjøkken og innenfor vaktmestertjenesten. Damer er ikke et problem, bare en utfordring sier Lasse med et glimt i øyet. Lasse er veldig takknemlig for læretida i kommunen, og har satt stor pris på en forlengelse av læretida på grunn av sine utfordringer i forhold til svekket syn.

Lasse tror menn i helse og omsorgsektoren er et godt tilskudd blant alle damene, både for ansatte og de vi gir tjenester til. I tillegg til utdanning og læretid er Lasse medlem av Senterpartiet Orkland, styreleder for Meldal Bygdeungdomslag og ungdomstillitsvalgt for Fagforbundet Orkland. Lasse engasjerer seg i det meste og er veldig aktiv på fritid, turer i skog og mark og han setter pris på en real svingdans i ny å ne.

I læretida på Meldal helsetun har både beboere og ansatte satt stor pris på denne lysluggen som måler 197cm på strømpelesten, og vi skulle gjerne sett at Lasse hadde kunnet søkt og fått tilbud om ei stilling inn i Orkland kommune. I og med at Lasse har sine utfordringer med synet, kan han aldri kjøre bil slik andre ungdommer på hans alder kan. Heller ikke dette setter store begrensninger for hva Lasse kan finne på. Lasse har et brennende ønske om å jobbe, er lærevillig og glad i å tilegne seg ny kunnskap. Lasse har akkurat flytta inn i nykjøpt leilighet i Meldal sentrum, og drømmen hadde vært og finne seg en jobb hvor han uten for store utfordringer, og han til daglig kunne kommet seg til og fra på egen hånd. Nok en gang hipp hipp hurra og lykke til!

 thumbnail LASSE I DAG

Ref. HTV Fagforbundet Bente Fagerli

 

meldal.no ønsker også lykke til.

 

Red:RS

 

 

Annonser


Medlemmer