Grønn suppe med fine egg

 

En klisjé, naturligvis, å oppfordre til å bruke mer grønt og lett nå på nyåret. Men smakfull og god ble den i alle fall, denne klisjéen!


05.01.2022 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Mat

Ja, det ble spinatsuppe i dag. Jeg er fryktelig glad i supper, og spinatsuppa er ikke noe unntak. Smaksrik, varm og mettende er den, og den er full av stoffer som er godt for de aller fleste kropper. Se bare her hva spinaten kan by på av næringsstoffer:
"Spinat er virkelig en supergrønnsak. Den er full av kostfiber, A-vitaminet betakaroten, B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium. Spinat er også en kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium. Vitamin A bidrar til normal omsetning av jern", kan man lese på det store internettet.

Hvis man i tillegg bruker egg som fyll/garnityr, får man en kraftpakke av en middag. Og den ser til og med vakker ut.

Gjør som følger: Kok egg så harde som du ønsker, avkjøl dem, skrell og del eggene.

Ta en løk og en bit purre, fres dette i olje sammen med opptint eller fersk spinat. Jeg brukte også litt chili og et stort kvitløksfedd, men det er jo naturligvis opp til hver enkelt kokk. Tilsett 7-8 dl vatn og to terninger grønnsaksbuljong (eller tilsvarende). Har du kraft fra før, er det naturligvis glimrende. La det hele koke i cirka fem minutter før du tilsetter cirka 1 dl crême fraiche. Kjør suppa glatt med stavmikser eller lignende, smak til med salt og pepper - og vips, så er middagen klar.

Spinatsuppe med kokte egg, server gjerne brød til. Yummi!

Annonser


Medlemmer