Hva skal vi ha til middag? Sildball - herlig tradisjonsmat!

 
26.02.2021 - Rita Smedplass

Sildball, en tradisjonsmat som du absolutt bør prøve, eller gjenta om det er lenge siden du har spist denne retten

Det finnes sikkert et utall oppskrifter på selve sildballen og sikkert like mange varianter av tilbehør også. Vi har fått lov å dele Johanne Storås sin variant med dere, og den har vært brukt i hennes familie i en årrekke. God, lettvint og sunn mat.

Sildball

3-4 fileter spekesild
8-9 store poteter
1-1 ½ dl lettkokte havregryn
ca 5 dl hvetemel eller til passe konsistens

Skrell poteter og del i mindre båter og mal de i kjøttkvern sammen med silda.
Rør inn havregryn og så hvetemel til passe deig (skal så vidt henge sammen)

150976463 435457284446719 456936774873837630 n

Kok opp vann med litt salt i en passende kjele.

151463583 1411676989177117 3078803431425841685 n

Ta en stor spiseskje og form baller ala kjøttkaker og legg de i bunnen av kjelen til du har fått fylt opp kjelen med baller. Når de har stått en liten stund kan du løfte de litt med en fiskeøse så de ikke setter seg fast.

151314632 1299220963786895 7329314445143609915 n

Nå skal de stå i ca en halvtime mens vannet bare så vidt koker.

Kokt kålrot, stekt flesk eller bacon er godt følge til sildball.

150946866 1115732232212638 2364270162483361733 n

God middag!

 

Red:RS

Annonser


Medlemmer