Hva skal vi ha til middag? Tid for en deilig bolognese!

 

meldal.no har som ambisjon å inspirere folket når det gjelder middag! En god, hjemmelaga bolognese er aldri feil, og i dag er det nettopp Pasta Bolognese vi skal ha til middag!


24.02.2021 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Mat

Omtrent hver familie har sin egen variant av Spagetti Bolognese, eller spagetti og kjøttsaus, som vi gjerne kaller det her på berget. I Italia sies det at enhver som lager mat har sin spesielle måte å lage denne kjøttsausen på, men at den i tillegg til kjøttdeigen alltid skal inneholde tomater, gulrøtter og selleri.

Spagetti

Kjøttdeig av lam, kjøpt hos lokal produsent. Det er mye godt å få i gårdsbutikker i distriktet! Men vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig er helt fint, altså!

Dette er min:
400-500 gram kjøttdeig eller karbonadedeig, gjerne av lam som gir en litt annen smak enn storfe

50-100 gram bacon
1 stor løk
Litt purre (kan godt sløyfes)
2-5 fedd hvitløk
2 små gulrøtter
100-200 gram selleri (stangselleri eller sellerirot)
2,5 dl grønnsakkraft/buljong og/eller kyllingkraft/buljong
1 boks hermetiske tomater
1-2 ss tomatpuré
1/2 ts sukker

Du kan også lage tomatsausen fra bunnen ved å koke inn hele, hermetiske tomater og cherrytomater til en god saus. Smak den til med sukker, salt og pepper. Nam-nam!

Kok spagetti eller annen pasta "al dente", hell av vatnet og rør inn ei spiseskje smør. Du kan gjerne pimpe opp pastaen med litt flaksalt og grovkverna pepper.

 

Spagetti 3

Småkutta grønnsaker og bacon skal snart i jerngryta, og snart skal kjøttdeigen brunes i panna.

Jeg liker å bruke ei stor jerngryte.

Kutt grønnsaker og bacon i små terninger. Brun bacon. Ta litt av fettet over i ei steikepanne og brun kjøttdeigen i olje/smør og baconfett.  Salt og pepper etter smak. Tilsett løk, gulrot, selleri, hvitløk og purre og la dette surre sammen med bacon mens kjøttdeigen steikes. Når løken er blank og mjuk, skal kjøttdeigen over i gryta sammen med alt det andre. Tilsett kraft/buljong og la det småkoke. Til slutt: Tilsett tomat og sukker og rør puréen godt inn. La bolognese-sausen stå og simre på svak varme "hur länge som helst" - den blir bare bedre når den putrer lenge.
Server bolognese sammen med spagetti, tagliatelle eller annen pasta. Server Pasta Bolognese rykende varm. Kos dokk!

 

Annonser


Medlemmer