Hvem er me'dalingen?

 

- På vei mot orklendingen.


05.12.2017 - Hilde Stina Elshaug

Nettstedet nyeorkland.no har en artikkelserie om den kommende orklendingen. I dag er det 765 dager til vi alle er orklendinger, og det var servicetorget i Meldal kommune sin tur der de gir sine betraktninger om hva som karakteriserer den typiske me'daling.

Engasjement og arbeidsglede i Meldal

- Selv mener vi at vi fyller kommunens visjon om å være åpne, rause og driftige. Innflytterne ser det kanskje annerledes, men me’dalingene er vel litt treige – som trøndere flest.

De spøker lett på egen bekostning, Kari Ingeborg Lund, Lena Løvnes, Helene Totland Aae og Mari-Anda Gimnes. Men èn ting vil de fremheve: Folk i Meldal er positiv inntil det siste. Først da kan de vurdere å gi seg. “Den jevne me’daling” er godt forsynt med både engasjement og arbeidsglede!

- En av de gode tingene med Meldal er at det er små forhold, sier Kari Ingeborg, og trekker fram nærhet til natur så vel som til buss, fly og tog. – Vi er nær både storby og litt mindre by, fullfører de andre.

- Innimellom savner jeg den vakre kysten og den fine familien min i Agdenes. Men nå er det ikke akkurat en verdensreise å dra til gamle hjemtrakter, og jeg hadde ikke blitt her i nærmere tretti år om jeg ikke trivdes så godt, sier Lena Løvnes.

God kontakt

Servicekontoret i Meldal, som i de andre kommunene, er ofte de som får best kontakt med innbyggerne. Med den digitale utviklingen har arbeidsdagen endret seg mye, og de forteller blant annet at det er færre som oppsøker rådhuset i dag enn for bare få år siden, og at det også er langt færre telefoner.

- Innbyggerne finner stort sett det de trenger på nett, men fortsatt er det mange som trenger hjelp med skjema, søknader eller annet. De setter pris på at det er folk på huset som kan hjelpe. Vi får god kontakt med lokalsamfunnet, fortsetter Kari Ingeborg.

- Hvordan ser meldalinger på kommunereformen?

- Alle er selvfølgelig spente på sammenslåingen, men her på huset ser vi ingen grunn til å kaste bort tid på negative tanker. Her tar vi ting på sparket, og gleder oss for eksempel til endelig å bli en kystkommune, samtidig som Orkland gjennom oss får Resfjellet og “medeierskap” i Trollheimen.

Damene vet ikke om positiviteten de selv har er gjengs for innbyggerne i Meldal, og tror kanskje noen er mer skeptiske til kommunesammenslåingen enn andre. Det er naturlig, mener de; folk frykter gjerne forandringer, og dette blir en forandring som berører alle på ett eller annet vis.

 

Kilde: NYEORKLAND.NO

 

Annonser


Medlemmer