Julebakst i kjelleren 

Her går det unna 

Berit Sørløkk syntes førjulsvintrene var lange og at tiden gikk sent. Da hun kjøpte seg hus på Storås for noen år siden, var det fine rom i kjelleren. På kvisten fant hun ei flott bakstefjøl, og da fikk hun ideen om å bake tynnlemse til julefisken.  

06.12.2007 -
Kategori: Arkiv

Vi besøkte Berit da hun nesten var ferdig med bakinga for denne gang. Den gode lukten av bakst, og trivelig musikk fra radioen møtte vi på vei ned i kjelleren. 
Hver høst venter hun på at poteten Beate skal bli å finne i butikken. Den er best fordi deigen blir mer føyelig og lettere å kjevle. Vanligvis kommer den i september, og da starter Berit bakinga. Kvelden før renskes og kokes potetene. De males og blandes med smør og sirup før den blir malt en gang til på kverna. Deigen settes til kjøling og blandes med mel til passe deig. Lemsa går unna som varmt hvetebrød. Berit har stor slekt og mange venner som nyter godt av hennes bakst. Før neste jul vil hun begrense bakinga, nå går førjulsvintrene alt for fort, avslutter Berit.



 

Her går det unna Her går det unna 

Berit bruker maske når hun baker Berit bruker maske når hun baker 

Annonser


Medlemmer